null Beeld

Grootste schoen ter wereld

Libelle Admin

De zogehete ‘Actie Pepernoot’ wordt door het Nationaal Fonds Kinderhulp en Converse gedaan. De Chuck Taylor All Star (schoen) is bijna 6 bij 3 meter en weegt tussen de 1.000 en 1.500 kilo. De schoen zal tot en met 4 december in Amsterdam blijven staan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: kansarme kinderen op 5 december ook een mooie pakjesavond geven.


Feestelijk evenement

Het wordt woensdag 17 november een groot feest. De grootste schoen staat de hele dag voor de Beurs van Berlage op het Beursplein in Amsterdam. Hij arriveert die ochtend om omstreeks 8.30 uur. Vanaf 12.00 uur staat er een creatief team dat gratis Converse-sneakers gaat customizen. Ook het duo Rev ‘n Ros (bekend van X- Factor) en So You Wannabe a Popstar-deelneemster Tessa zullen een paar schoenen bewerken. Daarnaast kan er een eigen gratis All Star’s of Converse-tas gepimpt worden.


Waarom?

Erik van der Hoff is ambassadeur van Actie Pepernoot en roept iedereen op mee te doen. ““Dat speciale spannende gevoel van Pakjesavond hoort gewoon bij ‘kind zijn’. Je zou in je naïviteit denken dat ieder kind dit gevoel kent. Dat het vieren van Sinterklaas de gewoonste zaak van de wereld is. Maar niets is minder waar. Er zijn honderdduizenden kinderen die wel weten wie Sinterklaas is, maar die nog nooit een cadeautje hebben gekregen. Niet omdat ze stout waren, maar omdat het geld hiervoor simpelweg ontbreekt. Deze kinderen wonen vaak veel dichter in de buurt dan je misschien zou vermoeden. Kleine kinderen met ‘grote mensen?zorgen’. Het zou niet moeten mogen! Dus laten we er in ieder geval voor zorgen, dat deze kinderen dit jaar een onbezorgde Pakjesavond mét Sinterklaascadeautjes krijgen. Misschien wel voor de allereerste keer in hun jonge leventje.”

Helpen

Iedereen kan helpen ‘de schoen te vullen’, dan kunnen ruim 50.000 kinderen jaarlijks dankzij u en de Actie Pepernoot genieten van een ‘echte’ Pakjesavond. Het is mogelijk om ter plekke (tussen 22 november en 4 december) geld te geven. Maar u kunt ook via de website geld doneren en daarmee kans maken op allerlei prijzen, waaronder Converse-sneakers. Wilt u meer informatie en/of een gift geven ga dan naar de website van de grootste schoen.

Guinnes Book of Records

Naast kansarme kinderen te helpen hoopt Converse in het Guinness Book of Records 2011 terecht te komen met deze reuzesneaker. Zal het lukken?

null Beeld

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden