null Beeld

Hamburgers op de barbecue? Met dit handige trucje worden ze supermals

Vaderdag, een graadje of twintig en een vrije zondag: hét recept voor een lekkere barbecue! En dan mag een hamburger niet ontbreken. Maar wordt jouw burger soms wat taai of droog? Met dit handige trucje voorkom je dat.

Je moet ze gewoon niet zouten van tevoren.

Eerst grillen, dan pas kruiden

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het zit zo: zout onttrekt water aan vlees, waardoor de burger tijdens het eten meer weg heeft van een wordt dan van een heerlijke malse hamburger. Het is daarom beter om de hamburger eerst te grillen en daarna pas te bestrooien met zout en peper. En als je jezelf dan helemaal wil verwennen kun je er het beste zeezout op strooien in plaats van gewoon zout, dit smaakt éxtra lekker.

Niet te veel kneden

Wist je trouwens dat het ook heel erg scheelt als je van tevoren niet te veel aan het vlees zit? Hoe minder je er aan zit, hoe lekkerder de smaak namelijk is. Gooi het vlees daarom niet in een kom om het lekker te kneden, maar geef het alleen de simpele hamburgervorm en leg het vervolgens op de barbecue.

Kaas smelten

Vind jij het lekker om een plakje kaas op je hamburger te laten smelten? Dan is timing heel belangrijk: wacht hiermee tot na het grillen (wat meestal zo’n vier minuten duurt) en tel daar nog eens twee minuten bij op voordat je de kaas er op legt. Als je het te vroeg doet dan druipt de kaas namelijk van de hamburger af en moet je deze naderhand flink gaan schrobben.

Barbecuerooster aangekoekt? Zo krijg je ‘m gemakkelijk schoon:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Wijnspijs. Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden