null Beeld

Hammingh, Garnwerd

Omdat er in Nederland zó veel leuke restaurants en cafés zijn, maken we een toer door het land. Deze week schuiven we aan bij chef-kok Wicher Werk en zoon Fons van Bij Hammingh in het Groningse Garnwerd.

Wat maakt Bij Hammingh bijzonder?

“Op deze plek zit sinds 1876 een café. Een historische plek dus. We hebben een prachtig terras aan het water en een boomgaard achter het restaurant, waar in de zomer buiten wordt gegeten. Als het kouder is, eten de gasten in een van de twee salons of de gezellige barkamer. De plek alleen al maakt ons restaurant bijzonder.”

Wat mogen gasten absoluut niet missen als ze komen eten?

“Moeilijk te zeggen, want wij hebben een wisselend menu. We proberen echte Groningse gerechten op de kaart te zetten. Blote billetjes in het gras bijvoorbeeld, een stamppot met aardappelen, snijbonen en witte bonen. Aangezien we aan de Waddenzee zitten, serveren we altijd visgerechten.”

  • Productie: Stephanie Pander. I love Holland: Susan Dalstra. Fotografie: Artis/Samuel van Lee, Burgers’ Zoo, David Jagersma, Getty Images
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden