Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Handverzorging voor mooie handen

In de herfstmaanden is het geen overbodige luxe om je handen wat extra verzorging te bieden. Veel mensen hebben in deze tijd van het jaar last van droge en/of schrale handen wat pijnlijk en vervelend kan zijn. Niet alleen voor deze mensen, maar ook voor iedereen die die zijn handen wil verzorgen heeft Libelle een aantal verzorgende en mooi makende tips.

Advertentie

Waarom extra handverzorging in deze koude wintermaanden?

  • Je handen worden blootgesteld aan slechte weersomstandigheden. (Extreem koud) weer tast je huid aan.
  • Met al dat koude weer draaien wij snel de verwarming omhoog. Dit zorg voor een dalende luchtvochtigheid in huis en dat is slecht voor je huid.
  • Huishoudelijke taken waarbij je handen nat worden, drogen je handen sterk uit. Zeep, wasmiddelen en chemische middelen zijn grote boosdoeners. Ook zorgen ze voor slechte nagels.
  • Veel mensen hebben in de winter last van een depressie. Stress beïnvloed de staat van je huid. We hebben moeite met slapen, eten vette maaltijden en zoetigheden. Onze huid reageert hierop.

Tips voor een goede handverzorging

1. Nagels vijlen

Vijl je nagels met een glasvijl. Een glasvijl is gemaakt van glas en is daardoor héél fijn van structuur. Door de fijne structuur vijl je de nagelrand dicht en bescherm je deze. Een gewone vijl is veel grover en maakt de nagelranden eerder kapot. Een ander voordeel van de glasvijl is dat hij niet slijt en je hem gewoon kunt afspoelen onder de kraan.

Vijl

Herôme
Glass Nail File €10,49
Bestel hier

Handverzorging

Trind
Professional Glass €18,49
Bestel hier

2. Handen scrubben

Scrub 3 keer per week je handen. Een scrub verwijdert de dode huidcellen en zorgt voor een gladde huid. Een handscrub kan je thuis heel gemakkelijk zelf maken. Voor de mensen die dit toch liever aan de cosmeticabedrijven overlaten heeft Libelle een aantal aanraders voor jou geselecteerd.

handverzorging scrub

Rituals
Miracle Scrub Handscrub €11,50
Bestel hier

Handverzorging scrub

KOH
Purifying Hand Peeling €24,84
Bestel hier

3. Gebruik een voedende handcrème

Voor mooie, zachte handen is het belangrijk een voedende dagcrème te gebruiken. Zorg dat je altijd een handcrème in je tas hebt zitten. Het is aan te raden om elke keer, na het wassen van je handen, deze op je handen te smeren. Dat een crème vet is, wil niet per definitie zeggen dat het altijd een goede crème is. Kies een crème die ook iets voor je nagels doet.

handcreme

Lancôme
Nutrix Royal Mains
€32,50
Bestel hier

Handverzorging

Estée Lauder
Intensive Handcrème
€60,00
Bestel hier

handcreme

Savon de Marseille
Handcrème Olive Lavande
€14,50
Bestel hier

4. Finishing touch: nagellak

Om je handen net even die extra mooie look te geven, gebruik je nagellak. Niet alle nagellak is bevorderlijk voor je nagels. Daarom is het belangrijk dat je nagellak op de juiste manier gebruikt. Smeer eerst een base cote op je nagels. Dit is een kleurloze nagellak voor bescherming van de nagels. Vaak zitten er ook extra bestanddelen in, zoals vitaminen. Hierna breng je de gewenste kleur op en ten slotte een top coat. De top coat zorgt ervoor dat je nagellak langer blijft zitten.
Voor meer tips kijk op: Makkelijke tips voor gelakte nagels.

nagellak base coat

Kure Bazaar
Base-coat nagellak €16,95
Bestel hier

handverzorging

KOH
161 Red Wine €18,99
Bestel hier

Hand nagellak

Deborah Lippmann
Base-coat nagellak €22,25
Bestel hier

Met deze stappen zijn jouw handen klaar voor het koude weer!
Voor meer beauty tips ga naar: Libelle.nl/beauty

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien