Hartige en zoete hapjes op een stokje

Nog op zoek naar een lekker borrelhapje voor tijdens de feestdagen? Wat dacht je van hartige en zoete hapjes op een stokje. Het staat niet alleen vrolijk, maar valt ook nog eens bij iedereen in de smaak.
Voor de zoete variant, zoals op de foto, heb je een cakemix nodig. Met een speciale cakepopmachine maak je vervolgens bolletjes. Zijn de pops afgekoeld, dan haal je ze door de chocoladesaus. Maak ze extra vrolijk door ze daarna ook meteen door de nootjes of een gekleurde mix te halen. Je kunt deze dips vinden in de supermarkt bij de bakproducten.
Net als voor de zoete pop cakes heb je ook voor de hartige variant een cakepopmachine nodig. Als basis voor een hartige cake pop kun je bijvoorbeeld brooddeeg gebruiken. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het maakt en welke ingrediënten je nodig hebt.
Wat heb je nodig?
– 200 g roomkaas naturel
– half pak mix voor wit brood
– 150 ml warm water
– 4 blaadjes gelatine
Voor de topping kun je verschillende ingrediënten gebruiken. Denk aan pistachenootjes, zongedroogde tomaatjes, bieslook, walnoten, bacon, rozijntjes… Wees zo creatief mogelijk.
Bereidingswijze
Stap 1: Maak een brooddeeg zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 2: Als het brooddeeg gerezen is, maak je er 24 balletjes van en leg je ze in de cakepopmachine.
Stap 3: Laat het deeg zonder de machine in te schakelen nog 15 min. rijzen. Zet de machine aan en bak de broodballetjes in circa 4 min. gaar.
Stap 4: Neem de balletjes uit de machine en schakel de machine weer uit. Wacht even tot hij wat afgekoeld is en leg dan de volgende 12 balletjes in de holletjes. Volg dezelfde werkwijze en laat vervolgens alle balletjes afkoelen op een schaal.
Stap 5: Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. Breng 2 eetlepels water of melk aan de kook en roer hier de gelatine doorheen tot deze geheel opgelost is. Roer de roomkaas los in een schaal en klop met een garde het gelatinemengsel er goed door.
Stap 6: Prik de broodballetjes aan een stokje en lepel de roomkaas er overheen. Schud overtollig roomkaas af en bestrooi met een topping naar keuze. Zet de hartige pops in een houder om even op te stijven en serveer ze mooi uit in een glazen pot.
S U C C E S !!!