Maaltijd of bijgerecht

Heerlijk Japans: rettich met krokante garnalen

null Beeld

Eet dit bijgerecht bij een grote, hartverwarmende kom Japanse maaltijdsoep met noedels (ramen).

Tove Nilson

Voor 4 personen:

• 450 g verse rettich (mix van witte rettich en watermeloenradijs is lekker)
• 8 verse grote garnalen (ongepeld)
• 2 el olie
• 1 el fijngehakte gember
• 1/2 teentje knoflook, fijngehakt
• 1 el chiliolie
• zout
• 1,5 el rijstazijn
• 3 el korianderblaadjes

Bereiden: 20 min. | Kcal.: 98 p.p.

Schil de rettich en snijd hem met een mandoline in dunne plakjes. Leg de plakjes 10 minuten in ijskoud water zodat ze knapperig worden.

Haal de kop van de garnalen en pureer de garnalen met schaal en al in een keukenmachine, of hak ze fijn met een mes.

Verhit de olie in een koekenpan en bak garnalen en gember op hoog vuur. Zet het vuur lager als de garnalen knapperig worden en doe de knoflook en chiliolie erbij. Bak nog 1 min. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met zout.

Giet de rettich af, laat de plakjes uitlekken op keukenpapier en haal ze door de azijn. Serveer de rettich met de garnalen en garneer met de koriander.

Tekst en receptuur: Tove Nilson | Fotografie: Roland Persson en Jonas Cramby

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden