Volkoren rijstsalade met pompoen en vegan feta Beeld Tilda
Volkoren rijstsalade met pompoen en vegan fetaBeeld Tilda

Heerlijk, makkelijk én vegan: volkoren rijstsalade met pompoen en vegan feta

De herfst is aangebroken en dat betekent dat het weer tijd is voor heerlijke herfstgerechten. Vandaag, 1 november, is het World Vegan Day. Deze salade met pompoen, walnoten en vegan feta is voedzaam, gevarieerd, smaakvol en makkelijk klaar te maken!

RedactieTilda

Veganistisch eten saai? Geen sprake van! Deze volkoren herfstsalade is 100% plantaardig en ideaal om eens de veelzijdige vegan keuken te proberen. Wij helpen je graag een handje.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g volkoren Basmati rijst
  • 500 g gemengde bladsla
  • 400 g flespompoen
  • 200 g vegan feta, in blokjes
  • 40 g walnoten
  • 2 el pompoenpitten
  • Snuf grof zeezout

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen en snijd deze in grove blokjes.
  2. Je kunt de pompoen op twee manieren bereiden, zie hieronder:
  3. 1. Stomen: breng water in een stoompan aan de kook en stoom de pompoenblokjes 10 minuten.
  4. 2. Koken: kook de pompoen 5 minuten en bak vervolgens op 200 graden 15 minuten in de oven.
  5. Voeg de pompoen toe aan de gemengde bladsla.
  6. Verwarm de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  7. Breek in de tussentijd de walnoten in kleine stukjes, doe dit ook met de vegan feta.
  8. Bak de pompoenpitten 2 minuten in een droge koekenpan op medium hitte.
  9. Voeg vervolgens alles bij elkaar in een grote kom. Eet smakelijk!

Bron en beeld: Tilda

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden