Pepernoot truffel martini Beeld Getty Images/iStockphoto
Pepernoot truffel martiniBeeld Getty Images/iStockphoto

Heerlijke combinatie: pepernoot truffel martini

Cocktails, pepernoten en truffel vormen een perfecte combinatie. Voeg het samen en dan krijg je deze prachtige creatie.

Nèdia SeinenGetty Images/iStockphoto

Het sinterklaasfeest wordt nóg leuker met deze pepernoot truffel martini. Laat dat heerlijke avondje maar komen.

Dit heb je nodig

  • Speculaas likeur (15 ml)*
  • Kahlua (30 ml)
  • Melk (30 ml)
  • Gecondenseerde melk of vloeibare slagroom (2 barlepels)
  • Pepernoten met truffel chocolade
  • Blender
  • Crushed ijs/ijsblokjes

*Mocht de speculaaslikeur niet verkrijgbaar zijn, gebruik dan kaneel of amandellikeur in combinatie met butterscotch.

Zo maak je het

  1. Vermaal de truffel pepernoten met een blender. Gebruik maximaal drie pepernoten, anders wordt de smaak te sterk.
  2. Schenk de kahlua en speculaas likeur in de blender. De speculaas likeur zorgt voor een echte kruidige pepernoot smaak. Mocht je dit té sterk vinden dan kan je ook wat minder gebruiken.
  3. Voeg vervolgens de melk en een scheut gecondenseerde melk toe in de blender.
  4. Blend het geheel samen met de ijsblokjes zodat de cocktail heerlijk koud wordt.
  5. Gebruik een zeefje om de laatste pepernoot-kruimels op te vangen en serveer de cocktail in een martiniglas. Een paar truffel pepernoten erbij en de avond kan niet meer stuk!

Bron: Cocktailicious

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden