Mosselen in bier met dille en roomsaus Beeld Sigurd Kranendonk
Mosselen in bier met dille en roomsausBeeld Sigurd Kranendonk

Heerlijke mosselen in bier met dille-roomsaus

Omdat we de mosselen hier combineren met geraspte mierikswortel en dille, kunnen we ze stomen in een wat zwaarder tripel bier. Het kan trouwens ook met iets lichter fris witbier.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Voor 4 personen

Dit heb je nodig

  • 2 el roomboter
  • 4 sjalotten, gesnipperd
  • 1 venkel, in kleine stukjes
  • 300 ml tripel bier
  • 2 kg mosselen
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 3-4 el geraspte mierikswortel
  • 4 el dille
  • 4 el bladpeterselie, fijngehakt
  • Witte peper
  • Brood en boter om te serveren

Zo maak je het

  1. Smelt de boter in een grote pan en bak de sjalot en de venkel zachtjes 3 minuten aan.
  2. Doe het bier en de mosselen erbij.
  3. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Kook 5-7 minuten tot alle schelpen open zijn, schud de inhoud af en toe om. Verwijder exemplaren die niet open zijn gegaan en gooi deze weg.
  4. Schep de mosselen met een schuimspaan in een schaal.
  5. Kook het kookvocht 2 minuten in zodat het wat geconcentreerder wordt.
  6. Haal de pan van het vuur en laat het vocht wat afkoelen.
  7. Roer dan de Griekse yoghurt, mierikswortel, dille, bladpeterselie en witte peper erdoor. Giet de saus over de mosselen.
  8. Serveer voor de liefhebbers met nog wat extra geraspte mierikswortel, brood en boter.

Bereidingstijd: 20 minuten
Kcal.: 453 P.P.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden