Paddenstoelen met tijmboter op toast Beeld Eric van Lokven
Paddenstoelen met tijmboter op toastBeeld Eric van Lokven

PREMIUMfeestje op toast

Heerlijke paddenstoelen met tijmboter op toast

Dit recept is héél eenvoudig te ver(drie)dubbelen. Bak de paddestoelen dan van tevoren, dan hoeven ze alleen even opgewarmd, en rooster de sneetjes brood allemaal tegelijk in de oven.

Studio Yvette van BovenEric van Lokven

Voor 4 personen:

• 100 g ongezouten roomboter

• 2 takjes tijm

• Zoutvlokken (bijvoorbeeld van Maldon)

• Rasp van ½ citroen

• 800 g gemengde paddenstoelen

• 50 g tijmboter

• Drup olijfolie

• 1 teen knoflook

• Zout en peper

• 50 ml crème fraîche

• 1½ el citroensap

• 4 dikke sneden geroosterd (desem)brood

Bereiden: 15 min. Kcal.: 385 p.st.

Meng 100 g ongezouten roomboter met de blaadjes van 2 takjes tijm, wat zoutvlokken (bijvoorbeeld van Maldon) en de rasp van ½ citroen. Maak 800 g gemengde paddenstoelen (bijvoorbeeld kastanjechampignons, oesterzwammen en bundelzwammetjes) schoon en snijd of scheur ze in plakjes.

Verhit 50 g tijmboter met een drup olijfolie in een grote koekenpan en bak de paddenstoelen in 6-8 min. lichtbruin. Voeg 1 teen knoflook in plakjes toe en bak omscheppend 1 min. mee. Breng op smaak met zout en peper, zet het vuur uit en roer er 50 ml crème fraîche en 1½ el citroensap door.

Besmeer 4 dikke sneden geroosterd (desem)brood met de rest van de tijmboter en verdeel de paddenstoelen erover.

Styling: Marijn Visser. Bereiding: Ingmar Niezen. Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. Assistent Yvette: Charlot van Scheijen M.M.V.: Corinne van Baast Keramiek, Dille&Kamille, H&M Home, Ikea, Sissy-Boy Homeland, Søstrene Grene

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden