null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Helpen sokken niet? Zo heb je nooit meer koude voeten

Iedereen heeft weleens last van koude voeten. Soms krijg je ze zelfs onder de lakens niet warm. Hoe krijg je ze wél warm? We hebben de beste tips voor warme voeten op een rij gezet.

Fleur TomholtGetty Images/iStockphoto

Doe aan voorverwarmen

Een van de grootste ergernissen in de winter is toch wel in een koud bed stappen. Gelukkig is dit heel makkelijk te voorkomen: leg een paar warme kruiken in bed of zet een elektrische deken aan. Mocht je geen kruik hebben, dan kun je die ook vervangen voor flessen met warm water. Doe dit tien minuten voordat je van plan bent om naar bed te gaan en je kruipt in een heerlijk warm bed.

De juiste sokken

Houthakkers deelden met Buzzfeed hun beste warme-voeten-tips. Ze vertellen dat een te dikke, strakke sok juist averechts werkt en het tegenovergestelde resultaat heeft. Zorg dus voor dikke en grote sokken. En: vermijd katoen, voor warme voeten moet je geitenwollensokken hebben.

Blijf in beweging

Bewegen is een van de beste oplossingen tegen koude voeten. Als je met regelmaat beweegt zal dat je doorbloeding bevorderen. Probeer daarom elke dag een halfuurtje te wandelen of iets vaker de trap op en af te lopen. Als je veel achter je bureau zit, probeer dan wel je voeten te blijven bewegen om de bloedsomloop te stimuleren.

Eet warm

Warm eten zou minder energie kosten om te verbranden. Hierdoor heeft je lichaam meer energie om je lichaam warm te houden.

Warme dranken helpen niet

Een lekker kopje koffie of thee is een logische keuze als het koud is, zou je denken. Toch helpen warme dranken niet om je lichaam op te warmen. Hoe dat kan? Huffington Post legt het uit.Warme dranken zorgen ervoor dat je bloedvaten vernauwen, en als dit gebeurt stroomt het bloed naar je voeten niet meer goed door. Laat een goede bloedsomloop nou net een van de belangrijkste dingen zijn die je lichaam helpen met zichzelf opwarmen.

Gemberthee

Hoewel het drinken van warme dranken je niet helpt bij het opwarmen, is gemberthee wel een goede oplossing. Gember heeft veel gezondheidsvoordelen en een daarvan is dat het zorgt voor een betere bloedcirculatie. Een betere bloedcirculatie betekent dat je bloed automatisch beter naar je voeten stroomt en je dus lekker warme voetjes krijgt.

Neem een wisselbadje

Het klinkt misschien heel onaantrekkelijk, maar dit is een heel goede manier om je voeten op te warmen. Wisselbaden stimuleren namelijk de bloedsomloop. Voor een wisselbad houd je de voeten 2 tot 3 minuten in een warm voetbad, daarna 2 tot 3 seconden in koud water, vervolgens weer in warm, et cetera. Dit kun je zo’n zes tot acht keer herhalen, belangrijk is om altijd te eindigen met het koude voetbad. Droog je voeten daarna goed af en doe lekker warme sokken aan.

Bron: Dokter.nl en Cosmopolitan.nl. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden