null Beeld

Het is bewezen: sex wordt écht beter na je veertigste

Hoewel je lijf misschien niet meer is wat het ooit was, komt er bij ouder worden een heel belangrijk voordeel kijken: het sexleven gaat met sprongen vooruit. 

Uit onderzoek van de universiteit van Pitssburgh onder 500 vrouwen blijkt dat vrouwen hun sexleven na hun veertigste veel beter vinden dan daarvoor. De frequentie gaat weliswaar achteruit, maar de kwaliteit wordt alleen maar hoger. In het onderzoek werden vrouwen tussen de 40 en 75 jaar aan de tand gevoeld over hun sexleven.

Zelfvertrouwen

Naast het grote onderzoek werden er ook kleinere een-op-een gesprekken gevoerd met de vrouwen. Daarin gaven de vrouwen dat ze hun lichaam een stuk beter kennen en daardoor beter weten wat ze op seksueel vlak wel - en juist niet willen. Ze hebben meer zelfvertrouwen, waardoor ze zich vrijer voelen om te experimenteren tussen de lakens. En tot slot voelden de ondervraagden veel minder gêne om met hun partner hun wensen te bespreken dan vroeger.

Erectiestoornissen

Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Dingen als vaginale droogte, een verminderd libido en erectiestoornissen komen veel vaker voor. Maar volgens hoofdonderzoeker Helen Fisher is dat geen reden tot een ingedut sexleven. "Maar het vraagt wel om een beetje creativiteit in de slaapkamer."

Video: Dat het sexleven beter wordt na je veertigste wisten de vrouwen die Libelle TV onlangs ondervroeg allang. Toch?

LEES OOK:

Bron: HLN. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden