null Beeld

Het is feest in Ommen: de Ommer Bissingh!

De Ommer Bissingh is een van de belangrijkste publiekstrekkers van de gemeente Ommen. Het programma in de Hanzestad staat ook dit jaar weer bol van de evenementen in juli en augustus.

Gina van Elburg

Boerendag

Woensdag 29 juli was de zogenoemde Boerendag. De Boerendag is een dag waarop de koeien- en kalverkeuring plaatsvindt. De Vrijthof in het centrum van Ommen is dan the place to be. Al weken voorafgaand aan het evenement worden koeien en kalfjes voorbereid op deze keuring. De dieren worden gewassen en geborsteld en zien eruit om door een ringetje te halen. Er wordt flink geoefend met mooi (blijven) staan in de showring, zodat de dieren zich op het moment suprême van hun beste kant kunnen laten zien aan de jury. Toch is het soms wel even moeilijk om de koe de juiste kant op te manoeuvreren maar de jonge kinderen die plaatsnamen met de dieren in de ring waren al behoorlijk vaardig, zo bleek.

Boerenmarkt

In de stad stond een veelheid aan kramen opgesteld waar veel te snuffelen, te bekijken en te koop was. Verder konden de kinderen in het centrum knuffelen met kleinvee, zoals ezels, pony's, schapen en kalfjes en kon er een ritje te paard of relaxed vanuit een huifkar gemaakt worden.

Bökkers

Tijdens de Bissingh-avonden is er altijd live muziek in de stad. Op deze woensdagavond bezongen de lokale gouden geeltjes van Bökkers het boerenleven.

Nog 3 Bissing-dagen te gaan

Op woensdag 5 augustus staat de Bissingh in het teken van 'Kunst en Kids', met een kunstmarkt waar meer dan 30 kunstenaars hun werk aan het publiek laten zien. Voor de kinderen staat er die dag een stormbaan en een reuzenrad. Ook zijn er workshops breakdancing en graffiti-kunst. 's Avonds zingt Madhouse de sterren van de hemel, wederom een mooi programma dus!

Woensdag 12 augustus

Op deze woensdag staat Ommen in het teken van de Hanzedag. De gehele stad wordt omgetoverd tot een stadje uit de middeleeuwen met oude ambachten, kampementen, middeleeuwse figuranten en diverse activiteiten met een knipoog naar het jaar 1248. Op de uiterwaarden van de Vecht wordt een grootse middeleeuwse barbecue verzorgd waaraan iedereen mee mag doen. Hierbij geldt wel: wie het eerst komt, die het eerst maalt. De BTW-band sluit deze avond vervolgens muzikaal af.

Woendag 19 augustus

Wie van paling houdt, is op deze dag in Ommen absoluut op de juiste plek. De beste Nederlandse palingrokers komen naar Ommen en strijden er ter plekke om de Bissingh-bokaal. Natuurlijk wordt ook deze Bissingh-woensdag afgesloten met live muziek in de avonduren.

Waar moet je zijn op woensdagen deze zomer? In Ommen, natuurlijk!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden