null Beeld

Het is het Chinese jaar van de Rat: dít kan het voor jou betekenen

Misschien verrast het je niet, maar we zijn volgens de Chinese astrologie in het jaar van de Rat beland. Op 25 januari 2020 werd die afgetrapt. Daar kunnen we een boel cynische grappen over maken, maar het jaar van de Rat is volgens de astrologie niet alleen maar kommer en kwel. 

Online redactie Libelle

Niet Al Stewarts Year of the cat (dat prachtige liedje) dus, maar: the year of the rat.

In de Chinese astrologie staat de Rat bekend als snel en gevat en krijgt 'ie wat 'ie wil. Als je geboren bent in het jaar 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996 of 2008, ben je een Rat (vat het niet persoonlijk op). Je verkeert overigens in goed gezelschap: ook prins Harry en Gwyneth Paltrow behoren tot de Ratten.

Energiek en slim

Ratten zijn optimistisch, energiek en slim. Ze willen succesvol zijn, maar ook een rustig leven leiden. Ze zijn vrij koppig en voorzien van een sterke mening, maar hebben tegelijkertijd vaak een grote vriendengroep.

Economische uitdagingen

Maar wat staat de niet-Ratten te wachten in het jaar van de Rat? Het dier staat voor welvaren en overdaad. Over het algemeen belooft het jaar van de Rat een creatief en productief jaar te worden. Dat geeft dan weer hoop voor alle uitdagingen op het gebied van economie en gezondheid dit jaar.

Kleuren en symbolen

In de Chinese cultuur zijn bepaalde symbolen, richtingen en kleuren veelbelovend of juist onheilspellend voor de verschillende tekens. Die zijn van toepassing als je Chinese teken Rat is, maar dit jaar ook voor de rest van de wereld. Kleuren die dit jaar goed uitpakken zijn blauw en groen. Geluksgetallen zijn 2 en 3, bloemen die het dit jaar extra goed zijn lelies en Afrikaanse viooltjes. Kleuren als geel en bruin kun je beter vermijden, evenals de getallen 5 en 9.

Je kunt het maar beter weten, toch?

Dít is wat de tarotkaarten zeggen over koningin Máxima in 2020:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Pure wow. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden