PREMIUM

Het perfecte bijgerecht: broodkrans met camembert

Broodkrans met camembert Beeld Eric van Lokven
Broodkrans met camembertBeeld Eric van Lokven

Deze krans ziet er spectaculair uit, maar hij is echt niet moeilijk.

Studio Yvette van BovenEric van Lokven

Voor 8 personen.

Broodkrans:

• 200 ml melk

• 100 g boter

• 1 zakje droge gist (7 g)

• 3 eieren

• 600 g bloem

• Snuf zeezout

• 1 ronde camembert (250 g)

• Naaldjes van 4 takjes rozemarijn, verdeeld in 2 delen

• Zeezoutvlokken (bijvoorbeeld van Maldon)

• 2 el granaatappelpitjes

Rozemarijnolie:

• Naaldjes van 2 takjes rozemarijn

• 75 ml olijfolie

• Fijne rasp van 1 citroen

• Zeezout

• Versgemalen zwarte peper

Bereiden: 30 min. Rijzen: max. 2 uur. Bakken: 45 min. Kcal.: 450 p.p. (bij 8 personen)

Verwarm de melk tot lauwwarm, laat de boter erin smelten en roer door. Doe dan de gist erbij en laat 10 min. staan tot die is opgelost. Klop er vervolgens 2 losgeklopte eieren door. Zeef de bloem met het zout boven een beslagkom en maak een kuiltje in het midden. Giet het lauwe melkmengsel erin, roer met een pollepel tot alle bloem is opgenomen en kneed dan door met bebloemde handen. Voeg eventueel nog wat bloem of melk toe en kneed circa 10 min. tot een soepel deeg. Leg terug in de beslagkom, dek af met een doek en zet zeker 1 uur op een warme plek om te rijzen. Kneed het deeg weer door, korter dit keer, en verdeel het in circa 40 balletjes ter grootte van een golfbal. Zet de camembert in het midden van een bakplaat en leg de bolletjes er in twee cirkels omheen. Dek af met een doek en laat 30 min. rijzen. Maal alle ingrediënten voor de rozemarijnolie in een blender en zet apart. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de broodkrans met 1 losgeklopt ei, bestrooi met de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en zoutflakes. Bak het brood in 45 min. gaar en goudbruin. Laat het iets afkoelen, maar niet te veel. Bestrooi met de rest van de rozemarijnnaaldjes en de granaatappelpitjes. Giet de rozemarijnolie op de gesmolten camembert en serveer meteen.

Styling: Marijn Visser. Bereiding: Ingmar Niezen. Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. Assistent Yvette: Charlot van Scheijen M.M.V.: Corinne van Baast Keramiek, Dille&Kamille, H&M Home, Ikea, Sissy-Boy Homeland, Søstrene Grene

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden