Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

High tea organiseren? 4 tips!

 

Die Engelse ladies zijn zo gek nog niet met hun high tea. Theetijd is immers het ideale moment om bij te kletsen met vriendinnen, inclusief natuurlijk een etagère vol lekkers op tafel. Wil jij ook een high tea organiseren? 4 praktische organisatietips!  

Advertentie

1. Uitnodiging
Maak de high tea zo officieel mogelijk en stuur iedereen een uitnodiging. Denk hierbij aan een theezakje met daaraan een label met de naam van de gast erop. Of knip de vorm van een theepot uit een stuk papier. Voor meer leuke ideeën: check Pinterest en de leuke uitnodigingen vliegen je om de oren.

2. Etagère
Wat is een high tea zonder etagère? Helemaal niets! Tik er dus snel een op de kop en vul de verschillende lagen met allemaal lekkers. Zoals een echte Engelse lady start je met hartige hapjes, zoals miniquiches, zalmrolletjes en verschillende sandwiches. Daarna volgen de scones (zoete broodjes) met jam en clotted cream. Als laatste zijn de cupcakes, chocolade en koekjes aan de beurt.

3. Thee
Wist je dat thee net als wijn goed te combineren is met bepaalde gerechten? Bij de hartige hapjes serveer je een zware thee, zoals de earl greythee. Jasmijnthee daarentegen combineert goed met cakejes en pepermuntthee vormt een goede match met chocolade. Leuk is dus om verschillende theeën te serveren.

4. Tafelversiering
Natuurlijk kleed je de tafel mooi aan met bordjes, theekopjes, bestek en servetten. De losse thee serveer je desnoods in vrolijke theeblikken. Voor de kopjes moet je de meeste moeite doen, daar gaat het tenslotte om. Misschien heb je nog een mooi servies in de kast. Of loop eens binnen bij de kringloop voor een mooie set.

Speel hier de snackpuzzel van vrijdag 17 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze vrijdag 17 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de hersenkraker op te lossen. Veel plezier!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien