Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Hippe klokken

Het getik van de koekoeksklok roept herinneringen op. Tik-tak-tik-tak, koekoek! Hoe later het is, hoe vaker de koekoek zich laat zien. Het ouderwetse imago van de koekoeksklok is eraf. 

Van oorsprong bestaan koekoeksklokken uit een notenhouten huisje versiert met bladeren en een vogeltje. Er zit een deurtje in waar bij op de hele en halve uren een koekoek naar buiten komt. De gewichten aan de ketting lijken op dennenappels en de slinger bestaat meestal uit een bladvorm.

Advertentie

Tegenwoordig zijn klokken in alle maten, vormen en kleuren verkrijgbaar. De ouderwetse klok doet het heel goed in een modern interieur.

Tip! Leuke koekoeksklokken, van ouderwetse tot de meest moderne modellen: www.koekoeksklok.com.

Uit het blad  wooninspiratie

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien