Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Hout & Nieuw, bijzondere meubels

Bij een stoere winter horen meubels met een stoer verhaal! In de webwinkel van Hout & Nieuw staan meubels en accessoires, allemaal met een eigen verhaal.

Brocante, antieke, nieuwe en zelfgemaakte meubels. Oude meubels vind de eigenares op markten en bij karakteristieke handelaren. Ze tovert ze met veel bloed, zweet en tranen om tot unieke pareltjes.

Advertentie

In de voormalige woonkamer van een oude boerderij die net buiten Amsterdam staat, is Louise Stutterheim (29) hard aan het schuren aan een commode. De verschillende kleuren verf op haar handen corresponderen met de  meubels om haar heen. Allemaal even uniek en je ziet dat er met passie aan gewerkt wordt.

Waar haal je al je spullen vandaan?
Dat is inderdaad een enorme speurtocht. Meestal begin ik op markten. Als ik in Nederland, België of zelfs rankrijk tussen de brocante, oude, bijna levende voorwerpen sta, ben ik pas echt in mijn element. Soms zie ik dan een kast staan die zichzelf van ellende overeind houdt. Je weet dat zijn volgende halte de vuilnisbelt is. Afgebladderde verf, een kapotte deur en een ontbrekende poot. Toch kan ik die kast dan niet meer uit mijn hoofd zetten en zie ik hem alleen nog maar als hij dadelijk af is. Opgeknapt en weer helemaal charmant wordt hij dan het pronkstuk in iemands kamer.

Het ziet er allemaal antiek uit, maar toch heb je ook nieuwe dingen. Hoe kun je jouw stijl omschrijven?
Dat is lastig. Mijn eerste criterium is dat ik het zelf mooi moet vinden. Alles wat hier staat zou ik zo in mijn eigen huis willen zetten. Wat me in de antieke meubels vooral aanspreekt is dat ze wat uitstralen. Ze vertellen een verhaal en ze leven echt. Zelfs in een hele moderne setting kan een Biedermeier kast uit 1880 een unieke en complete toevoeging zijn. Gewoon omdat hij karakter heeft. Dat unieke zoek ik ook in mijn ?nieuwe? ontwerpen. Neem bijvoorbeeld deze salontafel. Je ziet meteen dat hij gemaakt is van een pallet. Een alledaags en simpel ontwerp. Door dit herkenbare voorwerp uit de werkelijkheid te halen en in een andere omgeving -bijvoorbeeld je huiskamer- te zetten, krijgt hij toch iets bijzonders. Karakter.?

houtnieuw

Toch heb je naast het romantische en antieke ook een moderne kant. Jouw winkel is namelijk een website. Zou je niet veel liever in een winkelstraat zitten?
Tja, eigenlijk is mijn website een beetje uit nood geboren. Het is nogal een avontuur om uit het niets te investeren in je droom en ik vond het te spannend om dan ook meteen een enorme lening aan te gaan voor een winkelpand. Toch krijg ik hele positieve reacties op de website. Je moet het meer zien als een virtuele etalage. Mensen zien iets dat ze mooi vinden en nemen dan contact met me op. Dan maken we een afspraak en komen ze langs in mijn werkplaats.

Bekijk de webwinkel op www.houtennieuw.com.

Uit het blad  wooninspiratie

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien