Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Huwelijkse voorwaarden: echte liefde!

Bianca van de Beek-Klarenbeek (26) trouwde twee jaar geleden op huwelijkse voorwaarden. Haar omgeving verklaarde haar voor gek. Als je nu al nadenkt over je scheiding, waarom trouw je dan überhaupt?

‘Een jurk, een trouwlocatie, de taart. We zaten midden in de voorbereidingen voor ons huwelijk, toen ik het onderwerp aansneed. ‘Moeten we misschien op huwelijkse voorwaarden trouwen?’, zei ik tegen mijn aanstaande man.

Advertentie

Hij vond het onzin en wilde gewoon in gemeenschap van goederen trouwen, zoals iedereen doet. We hielden toch van elkaar? Ook vrienden en familie verklaarden me voor gek. ‘Als je nu al met de scheiding bezig bent, waarom zou je dan überhaupt trouwen?’, zeiden ze.

Maar ik was gewoon realistisch. Eén op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Dan ben je verdrietig en misschien boos en dan wil je niet praten over het verdelen van spullen, pensioen en het huis. Het idee om die afspraken nu al op papier te zetten, in goede tijden, sprak me aan.

Als vrouw is het helemaal belangrijk dit goed te regelen. Bij een scheiding komt de vrouw er meestal  het slechtst vanaf. Ze zorgt voor de kinderen en werkt daardoor minder. Dat betekent minder pensioen, minder inkomen en een gat in je cv.

Uiteindelijk zag mijn man er ook de voordelen van in. We lieten ons informeren en we spraken erover. Twee weken voor ons huwelijk hebben we de huwelijkse voorwaarden getekend bij de notaris.

Mensen vragen soms of dat niet raar was, zo vlak voor je elkaar eeuwige trouw belooft. Maar voor mij was het juist een manier om het respect dat we voor elkaar hebben vast te leggen. Door nu al te zorgen dat de ander nooit iets te kort zal komen. Dat is pas liefde.’

Dit artikel is deze week ook te lezen in Libelle. Daar lees je ook welke andere risico’s door huwelijkse voorwaarden worden afgedekt.

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien