null Beeld

Ik ging een week lang op de racefiets naar werk – dít leverde het op

Libelle’s Linda combineerde een week lang haar hobby met haar werk door elke dag op de racefiets heen en weer te forensen. 

Linda Almekinders

“Wie wil er een week lang op de fiets naar werk en daar over vloggen?” Toen die vraag in de vergadering voorbij kwam, stak ik nog vrij enthousiast mijn hand op. Zo ver woon ik niet van Hoofddorp vandaan (zo’n 20 km) en in de zomer is fietsen toch hartstikke lekker? Op dag 1 vertrok ik dan ook nog vol goede moed op de fiets richting de Libelle-redactie. Hoe de rest van de week verlopen is, zie je in bovenstaande video!

Voordelen

En wat het mij opgeleverd heeft? Vooral dat ik veel meer heb kunnen sporten dan normaal. Elke werkdag zat ik 2 uur op de racefiets: een uur heen en een uur terug. Normaal gesproken heb ik al moeite om 1 uurtje sporten per week in m’n drukke schema in te passen! Nu hoor ik je denken: is ze door al dat fietsen dan ook afgevallen? Dat valt wel mee, nog geen halve kilo. Maar als je hier een gewoonte van maakt, zal dat vast wel oplopen.

Maar was ik veel belangrijker vind, was dat het bewegen in de buitenlucht ervoor zorgde dat ik heel ontspannen thuiskwam en erg lekker in mijn vel zat. Er waren nog meer voordelen, maar ook een paar nadelen: die leg in de video allemaal uit. Maar al met al was het zeker voor herhaling vatbaar!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden