Fijnproevers opgelet
In je yoghurt, ijs of cocktail: dit wordt dé smaakmaker van 2022
Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent volop nieuwe trends in de culinaire wereld. Het belooft een lekker zoetzuur jaar te worden, want de smaakmaker van 2022 is duidelijk de hibiscusplant.
Als we The New York Times mogen geloven, brengen we komend jaar al onze drankjes op smaak met wat hibiscus. Waarschijnlijk ken je vooralsnog alleen hibiscusthee, maar dit jaar zul je ook kennis maken met hibiscusyoghurt, hibiscusijs en frisdranken en cocktails met hibiscussmaak.
Mexicaanse keuken
Hiermee stoot de hibiscusplant de Japanse citrusvrucht yuzu van zijn troon. De bloemetjes van de hibiscus worden vooral gebruikt in de Mexicaanse keuken. In Europa schieten de Mexicaanse invloeden als paddenstoelen uit de grond, dus het is nog maar even wachten tot deze smaaktrend je om de oren vliegt.
Zoetzure smaak
De kleur van hibiscus is in ieder geval hartstikke fotogeniek, maar ook de smaak is erg lekker. Dol op cranberries? Dan kan jij je geluk niet op, want deze bloem heeft daar wel iets van weg vanwege zijn zoetzure smaak.
En ook nog eens gezond
Het blijkt ook nog eens een gezonde trend te zijn, want het drinken van onder andere hibiscusthee heeft een heleboel voordelen. Net als groene thee bevat thee van hibiscusblaadjes ontzettend veel antioxidanten. Benieuwd naar de andere gezondheidsvoordelen? Je leest het hier.
Bron: The New York Times, Culy, Distrifood