null Beeld

In vuur en vlam door de overgang

Op 18 oktober, World Menopause Day, wordt het internetplatform Vuurvrouw gelanceerd – voor en door vrouwen in de overgang. En hun mannen, want ook zij zitten met vragen.

Op dit moment zijn er meer dan een miljoen vrouwen in de overgang. Vaak met de kenmerkende en ongemakkelijke opvliegers. Maar wat weten we er verder eigenlijk over? Welke klachten zijn er naast opvliegers? En wat kun je eraan doen?

Indianenverhalen

Vuurvrouw krijgt op 18 oktober, World Menopause Day, een feestelijke aftrap in de Speeldoos in Baarn. Met de film Hot Flash Havoc: een informatieve, provocatieve en humorvolle crash-course over de overgang. Voor de film werden 58 van de beste specialisten op het gebied van de gezondheid van vrouwen geïnterviewd over hun kennis van de menopauze, 27 van hen zien we hierin terugkomen. Eindelijk wordt er korte metten gemaakt met indianenverhalen en misverstanden over de overgang.

Emotionele toolkit

Na de film is er gelegenheid vragen te stellen over de overgang aan een panel van deskundigen. Hierin onder andere Barbara Havenith (gynaecoloog), Anne-Mieke Omtzigt (gynaecoloog) en Janneke Wittekoek (cardioloog). Verder is er die middag een ladies fair, de workshop Emotionele Toolkit voor Vuurvrouwen en bubbels & chocola.

Voor de workshop is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je hier aan!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden