null Beeld

Inspiratie: 4-gangen kerstdiner

Met Kerstmis mag er weer lekker uitgebreid gekookt worden. Maar wat nu als je geen inspiratie hebt?  Libelle heeft voor jou een een 4-gangen inspiratie kerstdiner samengesteld. 

Kim Dierckx

Voorgerechten

  • Ge­rook­te zalm met avo­ca­dosal­sa
  • Ta­gli­a­tel­le al­le er­be met sal­tim­boc­ca­rol­le­tjes

Soepen

  • Schuimige olijvensoep met zelfgebakken soepstengels
  • Mos­terd­soep met wit­lof

Hoofdgerechten vlees

  • Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten
  • Haasmedaillons met ham en wijnjus

Hoofdgerechten vis

  • Zee­wolf met gar­naal­tjes en zwar­te ta­gli­a­tel­le
  • Zalmhaasje in filodeeg

Dessert

  • Char­lot­te met fram­bo­zen­schuim­ijs
  • Bitterkoekjestrifle

Tip: Altijd verstandig om 'nieuwe' gerechten die je met Kerstmis klaar wilt maken vooraf uit te proberen. Met Kerst weet je dan zeker dat je de beste en lekkerste gerechten serveert!

Al bekend met het dekken van een tafel? Bekijk hier hoe je een tafel volgens etiketten dekt.

De ingrediënten en bereidingswijze van bovenstaande recepten zijn heel makkelijk te vinden in de productlijst hieronder:

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden