Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Interview – Antonio Banderas

Veel mannen worden met de jaren knapper. Het levende bewijs komt zojuist de hotellobby binnenlopen. Bruine, sprankelende ogen, een nonchalante tred, vale spijkerbroek, modern jasje… Als hij allercharmant zijn eerste Engelse woorden uitspreekt met dat typische, Spaanse accent van hem, is er geen twijfel over mogelijk: dít is de man voor wie vrouwen in 1998 wereldwijd in katzwijm vielen, toen hij als Zorro op het witte doek schitterde. Antonio Banderas zelf is het onderhand een beetje zat dat iedereen hem nog steeds ziet als dé machoman en hét sekssymbool. Al is hij de eerste die toegeeft dat zijn looks hem door de jaren heen geen windeieren hebben gelegd. Gefluisterd wordt dat zelfs Madonna hem ooit probeerde te verleiden. Toch zou Banderas op z’n 51ste maar wat graag afrekenen met het imago van latin lover. Eenvoudig is dat niet. Ooit zei hij daarover: “Zelfs als ik een vrouw speel, zien ze me nog als een machoman.” Als de Spaanse acteur in de spiegel kijkt, ziet hij iets heel anders dan wat de doorsnee vrouw in hem schijnt te zien. “Kijk nou eens naar mij en wees eerlijk: wat is er zo sexy? Ik zie het echt niet! Als ik hier de straat op ga, kan ik zonder problemen een dozijn mannen aanwijzen die gespierder zijn dan ik en er mooier uitzien. Logisch! Ik ben niet iemand die er veel aan doet om lichamelijk in conditie te blijven. Ik doe niet aan krachttraining, loop niet hard en dat zie je.” Lachend: “Oké, als vrouwen me desondanks als sekssymbool willen zien, moet dat maar. Prima! Maar bedenk: alle schoonheid is vergankelijk. Er komt een tijd dat ook ik mijn haar en tanden verlies. Wat dan? In elk geval ben ik tegen die tijd zéker van mijn etiketten af en ziet niemand me nog als op die manier.”

Homoseksuele geliefde
Een beetje onterecht is het ook wel om Banderas alleen maar weg te zetten als een macho en lustobject voor de vrouw. Wie zijn staat van dienst leest, ontdekt al snel dat Zorro meer in zijn mars heeft dan het spelen van een gemaskerde held. Ooit speelde hij de homoseksuele geliefde van Tom Hanks in Philadelphia en regisseerde hij films als Crazy in Alabama (1999) en El Camino De Los Ingleses (2006). Ook sprak hij de stem in van Puss, een populair personage in de Shrek-films. Dat laatste bleek zo’n succes dat zijn personage, de poes met het Spaanse accent, een eigen film kreeg: Puss in boots (de gelaarsde kat). Op het moment doet Banderas weer iets compleet anders: hij werkt aan een film over Pablo Picasso, 33 dias (33 dagen). Net als Pablo Picasso is José Antonio Domínguez-Banderas geboren in een vroom katholiek gezin in de badplaats Málaga, de op één na grootste stad in zonnig Andalusië aan de Spaanse Costa del Sol. Zijn vader José Domínguez werkte bij de Guardia Civil, de Spaanse politie. Zijn moeder Anna Banderas was een onderwijzeres op een lagere school. In eerste instantie was het de droom van de jonge Antonio om profvoetballer te worden. Geen onmogelijke opgave, want hij had talent en blonk uit in alle schoolteams. Maar toen hij op zijn vijftiende zijn voet brak, moest hij zijn voetbal-droom opgeven. Lang treurde Banderas niet: met dezelfde passie waarmee hij zich lange tijd op het voetbal had gericht, stortte hij zich nu op acteren. Hij nam toneellessen en sloot zich aan bij een theatergezelschap dat heel Spanje rondreisde. Het verhaal gaat dat hij diverse keren is opgepakt en gearresteerd met dit gezelschap, omdat ze onder het strenge Franco-regime verboden stukken van Bertolt Brecht opvoerden. Uiteindelijk toog hij met zijn laatste spaargeld naar hoofdstad Madrid om daar zijn eerste succesvolle schreden te zetten in de filmindustrie.  

Advertentie

Hoe ben je uiteindelijk in Hollywood terechtgekomen?  
“Min of meer door toeval. Ik was net klaar met een film in Venezuela en wilde teruggaan naar Spanje, toen mijn agent me belde en zei dat ik onmiddellijk naar Londen moest omdat een Amerikaanse filmproducent me wilde zien. Hij had een rol voor me. Ik sprak destijds geen Engels, dus eigenlijk verstond ik geen enkel woord van wat de beste man zei. Ik murmelde alleen maar de hele tijd: ‘Oké.’ Ik ging naar huis met het idee dat ik het totaal had verknald. Ik baalde, was gefrustreerd, gedesillusioneerd. Dit was waarschijnlijk de kans van mijn leven en ik had het verpest omdat ik geen Engels sprak. Een paar weken later kwam er plotseling een telefoontje van diezelfde producent. Hij bood me een rol aan in Mambo Kings. Dat was in 1992, het begin van mijn filmcarrière. Het was ongelooflijk! De rest is geschiedenis.”

Heb je weleens problemen gehad met je Spaanse accent?
“Nee, totaal niet. Ik denk dat Hollywood mijn Spaanse accent geaccepteerd heeft. En belangrijker nog: ik denk zelfs dat het publiek mijn accent leuk vindt! Anders betalen ze toch niet elke keer weer om mij te zien in films? Dat klinkt misschien wat arrogant, ik ben lang niet altijd zo zeker geweest van mijn zaak. Dat vertrouwen is met de jaren gegroeid. Ik herinner me dat Tom Hanks, met wie ik aan het begin van mijn filmcarrière speelde in Philadelphia, een keer naar me toe kwam en zei: ‘Waarom maak je je zo’n zorgen over je accent? Het klinkt juist heel exotisch, vrouwen zijn daar dol op!”

Je woont nu al bijna twintig jaar in Amerika. Mis je je geboorteland Spanje nog steeds?
“Natuurlijk! Mijn roots liggen daar, Spanje zit in elke vezel van mijn lichaam, in mijn hart. Ik heb er nog steeds veel vrienden en familie wonen die ik zo vaak als ik kan, bezoek. Al is dat niet eenvoudig: de afstand is groot en ik heb weinig tijd. Maar af en toe gá ik gewoon. Of liever gezegd: móet ik gewoon. Dan is de heimwee te groot en verlang ik ernaar door de straten van Málaga te lopen. De Malaguenos, de lokale bevolking, zijn zo aardig en uitbundig. De enige therapie die dan helpt, is in een vliegtuig stappen en erheen vliegen.”

Oude dag in Spanje 
Spanje helemaal loslaten zal Banderas dus niet snel doen. Hij heeft een eigen tapasbar La Posada de Antonio in Málaga en loopt nog elk jaar mee in de processie van Virgen de Lágrimas y Favores tijdens de Semana Santa (de week voor Pasen) in zijn geboorteplaats. Bovendien is hij fervent supporter van voetbalclub Real Madrid. Onlangs werd Banderas mede-eigenaar van een grote wijngaard in zijn geboortestreek. Op de 230 hectare grond worden rode en rosé wijnen gemaakt van de druivensoort cabernet sauvignon. Stiekem dagdroomt hij er vast van om in alle rust oud te worden in Spanje, samen met zijn grote liefde actrice Melanie Griffith (54). Maar voorlopig zit elke dag samen een siësta houden onder een Spaanse palmboom er waarschijnlijk nog niet in. Het stel heeft een opgroeiende dochter Stella van vijftien jaar en bovendien moet Banderas voor zijn werk in Amerika zijn. Voor Hollywoodbegrippen zijn Melanie en Antonio al uitzonderlijk lang samen. Zestien jaar huwelijk is niet niks! Wie de statistieken erop naslaat, ontdekt dat ze zelfs een van de langst getrouwde celebritystellen zijn. Niet dat er nooit een rimpeltje moet worden gladgestreken in hun relatie, wat bijna elke keer de pers bereikte. Want wie een ster is in Hollywood, leeft in een glazen huis. De paparazzi duiken hier overal op. “Vroeger vond ik het weleens moeilijk en ingewikkeld, zo’n leven in de schijnwerpers”, vertelt Banderas. “Voortdurend word je gevolgd door mensen met camera’s. Iedereen denkt alles over je te kunnen zeggen en schrijven. Ik heb ermee leren leven. Ik verstop me niet meer. Dat is ook niet nodig: de paparazzi weten intussen dat ze met onze foto’s niet veel geld kunnen verdienen. Melanie en ik zijn al zó lang samen. En nog steeds gelukkig. Voor paparazzi zijn we een oersaai koppel! Wat ons natuurlijk niet slecht uitkomt.”

Lees het gehele interview in Libelle 20

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Prins Harry en Meghan 'openhartig' over spanning in familie in gesprek met Oprah

Dat prins Harry en Meghan Markle op 7 maart aanschuiven bij Oprah voor een groot interview kan je bijna niet ontgaan zijn. Het interview wordt voor de uitzending al breed uitgemeten in de media, maar hoeveel gaat het stel nou echt vertellen?

Een bron dichtbij het stel vertelt tegen zender E! wat we kunnen verwachten van het interview. Als we deze bron mogen geloven, belooft dat een waar spektakel te worden waarin gevoelige onderwerpen niet gemeden worden. Ja, ze gaan het zeker over hun relatie met de Britse koninklijke familie hebben.

Advertentie

Openhartig interview Mehghan & Harry

De bron vertelt: “Er is veel spanning tussen het stel en de koninklijke familie. In het interview zullen ze vertellen waar ze doorheen zijn gegaan. Meghan en Harry zijn opgelucht dat ze nu ver weg van alles zijn.” Omdat het stel ervoor heeft gekozen om definitief hun koninklijke werk neer te leggen, hoeven zij zich volgens deze persoon niet in te houden en zullen ze dus heel openhartig zijn. “Ze zullen heel open zijn over het effect van alle aandacht op hun mentale gezondheid en eigenlijk hun hele leven.” Of ze het ook zullen hebben over de relatie van prins Harry met zijn broer is niet bekend. Die situatie zou momenteel nog heel gespannen zijn.

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Elle.com. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Maxime deelt sneak peek nieuw programma en Monique neemt het op voor Mick

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje.

Maxime en Montana Meiland zijn bezig met leuke nieuwe dingen. Ook vriend Leroy draagt zijn steentje bij:

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Meiland (@maximemeiland)

Froukje de Both grijpt het mooie lenteweer aan om even lekker de tuin in te gaan:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Froukje de Both (@froukjedeboth)

De zomer komt steeds dichterbij, dus Sylvie Meis werkt weer hard aan haar ‘summer body’:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sylvie Meis (@sylviemeis)

De familie Roelvink is niet zo van de kleinigheidjes. Dave verraste zijn moeder op haar verjaardag met een nieuwe auto:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dave Roelvink (@daveroelvink)

Monique Smit neemt het op voor haar vriend Mick, die meedeed aan Married at first sight. En ze gaat meteen voor hem opzoek naar een nieuwe liefde…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Monique Smit (@moniquesmit_insta)

 A haring a day… moet Douwe Bob gedacht hebben. Hij begon er woensdag zelfs zijn dag mee:

Als oppasoma moet je je aandacht er altijd bijhouden, weet ook Natasja Froger inmiddels:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natasja Froger (@natasjafroger)

Irene Moors showt trots haar nieuwe click&collect-outfits uit haar favoriete winkel:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Irene Moors (@irene_moors)

Bas Smit is onder de indruk van het Zeeuwse uitzicht en zijn gezin:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

 

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: Talpa, Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo bewaar je een halve avocado buiten de koelkast zonder dat de vrucht bruin wordt

Een avocado kun je nadat je ‘m open hebt gesneden helaas niet goed bewaren. De overgebleven helft wordt dan snel bruin en een stuk minder aantrekkelijk om nog te eten. Dat kun je met een simpel trucje oplossen.

Gooi je te vaak avocado weg omdat de overgebleven helft er niet zo smakelijk meer uitziet? Perfect rijp moet je ‘m eigenlijk meteen opeten, maar vaak heb je niet de hele vrucht nodig. In een zakje of aluminiumfolie in de koelkast lukt het niet om ‘m groen te houden, maar met dit trucje wel.

Advertentie

Avocado bewaren

Afgelopen zomer plaatste TikTok-gebruiker @KMag1 een video waarin ze liet zien hoe zij een halve avocado perfect groen houdt buiten de koelkast tot wel 24 uur na het verwijderen van de pit. Dat deed ze in drie stappen:

  1. Snijd de vrucht doormidden.
  2. Leg de helft met de pit in een (plastic) bakje gevuld met water met de pit naar beneden.
  3. Bewaar de avocado in het water tot je de vrucht weer nodig hebt. Zo blijft het 24 uur goed.

Buiten de koelkast

Op deze manier kun je avocado gewoon buiten de koelkast bewaren zonder dat het bruin wordt. De volgende dag zal de vrucht nog precies zo groen zijn als toen je ‘m opensneed en zelfs nog wat romiger dan de dag ervoor. Het water doet ook niets met de smaak. De bovenkant van de avocado is natuurlijk wel vrij nat geworden. Dat kun je oplossen door het droog te deppen met keukenpapier.

BEKIJK OOK: Zo kun je zien of je avocado (over)rijp is:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Insider.com. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Meghan Markle draagt jurk in populaire modeprint voor de lente

De regenjassen uit haar Britse garderobe heeft Meghan Markle in het zonnige Californië niet meer nodig. Dikke jassen en truien zijn ingeruild voor vrolijke lente-jurken met zomerse prints.

Prins Harry en Meghan Markle waren dinsdag te zien in een livestream van Spotify, hun eerste publieke optreden nadat ze bekendmaakte dat ze in verwachting zijn van hun tweede kindje. De twee zaten er stralend bij en vooral de prachtige jurk van Meghan viel meteen op.

Advertentie

Meghan Markle in jurk met citroenprint

Vanuit hun huis in Montecito in het Amerikaanse Californië deden de twee mee aan de livestream. Voor deze gelegenheid droeg Meghan een blauw A-lijnjurk van Oscar de la Renta met citroenprint, een van de populaire prints voor deze lente. Een perfect jurk om te dragen met een kleine babybuik. Maar de print is eigenlijk in alle varianten even leuk:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amy Monaghan (@studiosherbet)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door YOLKE (@yolkegirl)


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Redonline.co.uk. Beeld: Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien