Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Interview – Caro Emerald

“Wát een jaar! Ik weet nog dat ik op Pinkpop achter het podium stond te wachten tot ik met mijn optreden kon beginnen en duizenden mensen mijn naam hoorde schreeuwen. Toen kon ik niets anders dan grijnzen en denken: kijk mij nou! Het besef van mijn doorbraak is er nog steeds niet helemaal. Ik ben echt in een bizarre situatie beland. Het succes blijft zich maar opstapelen. In december sta ik zelfs drie avonden in de Heineken Music Hall!”

Al vroeg een ‘ster
“Al toen ik een klein meisje was, was het voor iedereen overduidelijk dat ik later het podium op zou gaan. Ik was me altijd aan het verkleden, overdreef mijn mimiek, deed mee aan iedere playbackshow. Toch heeft het wel even geduurd voordat ik mijn muzi­kale ei had gelegd. Een paar jaar geleden leerde ik mijn producers Jan van Wieringen en David Schreurs kennen en toen viel alles op z’n plek: samen konden we precies die muziek maken die bij mij past.”

Advertentie

Karma
“Ik geloof in karma, ik weet zeker dat het zo heeft moeten zijn. We hebben bijna twee jaar aan ons album gewerkt. Het was een van de leukste projecten die ik ooit heb gedaan, al moest ik in die tijd wel ieder dubbeltje omdraaien. Zelfs toen ik al overal werd uitgenodigd voor optredens en interviews, kon ik nog geen taxi betalen. Nu is het net alsof ik in een razendsnelle trein ben gestapt.”

Druk leventje

“Op sommige dagen maak ik meer mee dan andere mensen in een maand: even naar Londen vliegen, hier een televisieopname, daar een prijsuitreiking. Het is te gek, maar ook heftig. Ik ben zangeres en opeens wordt er een heel pakket aan ‘Bekende Nederlander-vaardigheden’ van mij verwacht: ik moet spontaan overkomen op televisie, goede quotes geven in interviews, er altijd mooi uitzien. Ik leid een dubbelleven, want privé probeer ik alles zo normaal mogelijk te houden. Hoewel ik nooit een slons ben geweest, zet ik thuis nu meteen dat hele masker af en loop ik het liefst in een joggingbroek. Maar ik klaag absoluut niet hoor, ik geniet enorm van het succes. Ik sta in te gekke zalen en kan professioneel gezien de beste mensen om mij heen verzamelen. Opeens heb ik een stylist die me leert hoe ik kleding kan combineren, die me vertelt wat me leuk staat. Maar het belangrijkste is nog wel dat ik nu de vrijheid heb mijn eigen muziek te maken.”

Lees het hele interview met Caro in Libelle 50 op bladzijde 73.

Productie: Anita Vlaar. Tekst: Marloes keizer, Ebru Umar. Fotografie: Dirk Jan van Dijk.

uithetblad

Dít is de numerologische weekvoorspelling van week 4

Premium

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

[premium-verder-lezen]Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli v

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien