Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Interview Leontine Borsato: “Als je Marco ontmoet, is hij heel snel vertrouwd met je"

In 2012 spraken we met Leontine Borsato over hoe het is om beroemd te zijn maar ook over haar relatie met Marco Borsato.

“Het is,” zegt Leontine Borsato, “het dilemma dat iedere moeder heeft. Het is heel fijn om bij je kinderen thuis te zijn, want ik merk dat ik alles wat ik erin stop aan aandacht en liefde dubbel en dwars terugkrijgt. Maar ik wil mezelf ook blijven ontplooien. Jarenlang heb ik geen grote klussen aangenomen omdat ik zo veel mogelijk thuis wilde zijn voor de kinderen.” Maar Leontine heeft besloten om haar leven een tikje anders te gaan inrichten en daarom zei ze ‘ja’ tegen het aanbod om Hart in Aktie te gaan presenteren en om een rol te spelen in twee dramaseries. Van al die producties zitten de opnames er nu op, dus haar leven is weer in wat rustiger vaarwater gekomen. “Komt goed uit, want nu krijgt Marco het heel druk.”

Advertentie

Je werd wereldberoemd in Nederland als de bordjesomdraaier in het Rad van Fortuin. Genoot je van die baan?
“Ik heb het acht jaar lang met heel veel plezier gedaan, ik zag het gewoon als een modellenjob. En ik werd er inderdaad bekend mee en dat is grappig. Niet meer of minder dan dat. Ik zag het niet als een opstapje naar meer, terwijl het dat in feite wel was. Daarna werd ik het gezicht van Veronica. Dat was helemaal te gek, ik mocht heel veel reizen en leuke programma’s presenteren.”

Wist je toen je Marco voor het eerst ontmoette meteen dat hij de man van je leven was?
“De eerste keer dat we elkaar zagen, hadden we allebei nog een relatie. Het was de laatste avond dat ik bij het Rad werkte en ik moest hem een of andere award uitreiken. Natuurlijk vonden we elkaar aardig, maar niets meer dan dat. Toen ik hem voor de tweede keer ontmoette, had ik al twee jaar geen relatie meer en hij was ook net weer alleen. We spraken met elkaar af en na een keer of twee, drie wisten we allebei dat het serieus was. Maar dat is nog niet makkelijk: omdat we allebei bekend waren, lukte het bijna niet om af te spreken zonder dat iedereen er meteen bovenop zat. Na drie maanden vroeg Marco me ten huwelijk. In die tijd presenteerde ik het programma Snowmagazine voor Veronica, dus van die drie maanden was ik ook nog anderhalve maand in het buitenland. Dat zegt toch wel iets over hoe zeker we van onze zaak waren. Ik was 28 toen we elkaar leerden kennen, 29 toen we trouwden en 30 toen we ons eerste kind kregen.”

Is het niet vreemd, zo snel een aanzoek?
“Als je het zo bekijkt, is het wel vreemd. Maar ik was achter in de twintig, Marco dertig, dan weet je wat je wilt. We wisten heel zeker dat we elkaar leuk vonden en de rest van ons leven met elkaar verder wilden. Ik had een relatie van elf jaar achter de rug en was twee jaar single. In die tijd heb ik wat vriendjes gehad en ik wist zo langzamerhand heel goed wat ik wel en niet wilde. Dus niet veel later, toen we in een bootje op de Amstel zaten met vrienden en familie, vroeg hij me in hun bijzijn ten huwelijk.”

Wat was het in Marco waar je zo verliefd op werd?
“Als je Marco ontmoet, is hij heel snel vertrouwd met je. Dat heeft zijn hele familie – zijn moeder, broer en zus zijn ook zo. Dat is heel bijzonder en ik vond dat meteen leuk. En ik vind natuurlijk dat hij er goed uitziet en gewoon een lekkere man is. Daarnaast is hij heel verzorgend, romantisch en lief. En hij is trouw, net zoals ik.”

Jullie zijn permanent in de aandacht, is dat niet lastig?
“Zolang het goed gaat, is dat geen probleem, want je wilt aan iedereen laten zien hoe blij je bent en hoe goed het gaat. Maar als je het moeilijk hebt, zoals in de tijd dat The Entertainment Group failliet ging, is het lastiger. Maar het hoort bij het leven. Als dingen moeilijker worden, heb ik het talent om op de automatische piloot door te gaan, zodat in het gezin alles doorgaat zoals het moet. Alleen stap ik dan wel over bepaalde gevoelens heen, en die moeten er op een dag wel weer uit. Ik ben iemand van: niet zeuren, we gaan door. Tegelijkertijd wil ik het ook zo goed mogelijk doen voor mijn kinderen. Ik heb in die tijd ook een kinderpsycholoog ingeschakeld, want ik zat wel met vragen. Hoe kan ik ze dit allemaal het beste vertellen? Wat moet ik doen als ze me vragen stellen waar ik het antwoord niet op weet? Ik ben heel trots op mijn oudste, die met de hele klas naar het Jeugdjournaal heeft zitten kijken toen z’n vader in beeld kwam. Daarna heeft hij aan de klas uitgelegd: ‘Papa zingt, maar papa is ook een zakenman. En als je centjes verdient, kun je ook centjes verliezen. Dat is nu gebeurd. Hartstikke vervelend, maar we gaan gewoon weer verder werken.’”

Zie je ertegenop om ouder worden?
“Ik merk dat als ik opsta en ik een tijd niet heb gesport, ik me best stram voel. O wat erg!, denk ik dan, en het wordt alleen maar erger! En mijn uiterlijk… tsja, het hoort erbij dat je ouder wordt. Ik probeer mezelf zo goed mogelijk te verzorgen, gebruik goede crèmes en zo, maar ja, een rimpel erbij, daar doe je niks tegen. Ik voel me goed, dat scheelt denk ik de helft. Als je liefde uitstraalt, kun je misschien wat rimpels hebben, maar dan zie je er toch prachtig uit.”

Lees het volledige interview in Libelle 1, 2012.

Beeld: BrunoPress.

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien