Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Interview met Patrica Paay

Patricia: “Ik ben een enorme flirt, dus dat kwam vanzelf weer naar boven.” Alles leek prima te gaan met Patricia Paay. Ze verruilde SBS 6 voor RTL 4. En dit alles met een stralende blijmoedigheid die op geen enkele manier verstoord leek te zijn door het einde van haar huwelijk met de zestien jaar jongere Adam Curry. Maar het was niet altijd even makkelijk voor Paay. “Twee weken lang”, zegt Patricia, “heb ik me als een uitgedrukte peuk gevoeld. Ik dacht: wat is dit?! Dit gevoel ken ik helemaal niet! Liefdesverdriet was het niet. Eerder: verlatingsverdriet. Ik was diep verontwaardigd. Vooral door de manier waarop het ging. Zo koud. Ik had wel een arm om me heen verwacht, wat lieve woorden. Als Adam dat had gedaan en had gezegd ‘…maar er is me iets over­komen’, dan had ik het veel beter ontvangen dan nu. Twee weken heb ik daar hard om lopen brullen. Als een hondje dat is achtergelaten, vastgebonden aan een lantaarnpaal, in de regen. Zo voelde ik me toen.”

In Libelle 30 (vanaf pagina 26) staat een openhartig interview met Patricia Paay. Lees de leukste stukjes uit dit gesprek.

Advertentie

Hebben jullie nog contact?
“We hebben altijd contact gehouden. Altijd zijn we op een niet-onvriendelijke manier met elkaar blijven
communiceren. Eerst via internet, later ook via de telefoon. We hebben altijd dezelfde humor gehouden. Zakelijk zijn we het nog niet helemaal eens, maar daar komen we ook wel uit. Hij wil het een beetje te makkelijk oplossen, zoals hij ook bij mij is weggegaan, maar ik denk niet dat het verstandig voor mij is om het zo te doen.”

Hoe is het wat geworden tussen jullie?
“Mijn vriend is zesentwintig en hij heeft mij versierd. Ik dacht: dat gaat echt niet gebeuren! Maar hij houdt van oudere
vrouwen, heeft altijd oudere vrouwen gehad, zijn vorige relatie was een jaar of zevenenveertig. Hij had mij in Playboy
gezien en tegen zijn zus gezegd: ‘Die wil ik! Die wil ik!’ En is erachteraan gegaan.”

Hoe heeft hij dat aangepakt?
“We waren allebei in een café en zijn moeder, die ik al een beetje kende, heeft ons aan elkaar voorgesteld. Ze riep: ‘Hij houdt van oudere vrouwen hoor!’ En ik: ‘O, kom maar even gezellig bij me staan!’ Het was meteen gezellig. Volgende dag koffiedrinken, wandelen door het park. Later stelde hij voor om een weekendje naar Parijs te gaan. Wat een leuke dingen verzint deze jongen, dacht ik bij mezelf. Hij heeft ook nog honderden tulpen op mijn trap gelegd. Nou, toen was hij erdoorheen, hoor.”

Is je carrière eigenlijk belangrijk voor je levensgeluk?
“Nee hoor, toen ik met Adam in Amerika woonde, elf jaar lang, was ik gewoon Mrs. Curry. In Engeland was ik dat doordeweeks, en als ik dan op donderdagavond of vrijdag het vliegtuig naar Nederland nam, dan was ik er weer. Dat was heel lekker om te doen, je kon er heerlijk naartoe werken. Dat vond ik het fijnst om te doen: even de star zijn, en dan gewoon weer je eigen leven. Nu moet ik elke dag op en top zijn en ik merk dat ik daar vermoeid van raak. Elke ochtend sta ik in de spiegel te kijken: kan ik hiermee naar buiten? Anders val ik zo tegen.”

Heb je ooit sleur in je huwelijk gehad?
“Ik haat sleur, ik zorg ervoor dat ik dat niet voel. Maar ik geniet ook gewoon van alles. Als ik wakker word: ha, leuk, ik ben er weer! Ik hou zo van het leven. Als ik iets zou krijgen, als ik in een rolstoel zou komen, ik zou er zó de pest in hebben. Want ik wil nog zo veel. Ik wil op mijn benen staan, ik ben ook zo blij dat mijn beentjes het nog zo goed doen! Ik denk dat ik ook een boek wil gaan schrijven, een handleiding: hoe verder te gaan? Er komen zo veel vrouwen op me af, zó veel, die zeggen: ‘Ik heb hetzelfde mee­gemaakt.’ Of zelfs vrouwen – niet zo leuk wat ik nu zeg: ‘Ik heb hetzelfde meegemaakt, met dezelfde vrouw als je man nu heeft!’ Vrouwen op straat houden me aan: ‘Meid, jij bent echt een knoeperd, ongelofelijk. We zijn er zo trots op dat je dit kan.’ Vrouwen willen zich aan mij spiegelen: hoe doet ze dat nou? Want veel vrouwen zijn verbitterd en dat is zonde. Denk toch potverdorie aan je eigenwaarde! Je bent toch iemand?”

Mis je Adam?
“Ik mis hem wel, ja, als vriend. Als iemand om tegen te praten. Maar ik lees van hem de hele tijd dat hij mij absoluut niet mist, en daar geloof ik dus helemaal niks van. Al weet ik dat hij makkelijker met vriendschap omgaat dan ik. Hij gooit de deur erg makkelijk dicht. Ik heb gezien dat hij zijn beste vrienden heeft laten vallen als een baksteen. Mijn moeder kan er ook niet over uit, die snapt niet hoe hij dat kan.”

Heb je een lijflied gehad de afgelopen maanden?
“Wat dacht je?! I will survive! En natuurlijk ook: I’m still standing. Yeah yeah yeah.” 

Uit het blad

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kim-Lian van der Meij opgenomen in het ziekenhuis

Kim-Lian van der Meij is opgenomen in het ziekenhuis met een nierbekkenontsteking. Ze heeft koorts en veel pijn en moet daarom een paar dagen in het ziekenhuis blijven.

Dat liet haar management maandag weten aan RTL Boulevard. Kim-Lian zou deze week eigenlijk vanuit Zweden naar Nederland reizen voor de opnames van het programma 50-50, maar dat moet nu even wachten. “Haar gezondheid gaat voor”, zegt het management in een reactie. De presentatrice moet tot donderdag in het ziekenhuis blijven.

Advertentie

Reactie vanuit het ziekenhuis

Kim-Lian heeft maandagavond ook zelf gereageerd op het nieuws op Instagram. Ze plaatste een foto van zichzelf in het ziekenhuisbed en schrijft daarbij: “Lieve mensen, ik ben een tijdje afwezig geweest van Instagram en dit is de reden. Ik lig al een aantal dagen in ziekenhuis. Zaterdag ben ik opgenomen met 40,2 graden koorts en hevige pijnen in mijn buik. Het blijkt dat ik een nierbekkenontsteking heb. Erg pijnlijk en vervelend, maar er wordt goed voor me gezorgd en ga er weer helemaal bovenop komen.” Ze schrijft dat er vanwege de coronamaatregelen geen bezoek mag komen en ze ook geen bloemen mag ontvangen. Ze vraagt haar volgers dan ook op tips voor series, boeken en online spelletjes.

Kim-Lian van der Meij en Zweden

Kim Lian woont met haar gezin in Zweden, het thuisland van haar man. Vorig jaar spraken we haar en vertelde ze daarover: “Ik vond het een heel goed plan om naar Zweden te verhuizen. We kwamen elk jaar al op het eiland, ik kende er mensen, de kinderen hadden er vriendjes en hun Zweedse opa en oma wonen er. Voor hen leek het ons ook gaaf om ze de ervaring van twee culturen mee te geven. Laten we het proberen, dacht ik. Heeft iemand het niet naar zijn zin, dan gaan we gewoon terug. Maar iedereen is blij hier. De kinderen vinden het geweldig om met de schoolbus naar school te gaan, ze krijgen daar elke dag een warme lunch in plaats van boterhammen met pindakaas. En ik kan het prima combineren met mijn werk in Nederland. Het zijn meestal tv-projecten van een paar weken. Vervolgens ben ik weer een paar weken in Zweden.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim-Lian van der Meij (@kimlianvdmeij)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Fotografie: Annie Brickman

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Lieke had corona: "Pas sinds deze podcast geloof ik weer in volledig herstel"

We spraken Lieke (36) in juni 2020. Ze zat toen al drie maanden thuis met coronaklachten. Nu, bijna een jaar na haar besmetting, is ze nog altijd niet de oude. Wél heeft ze een podcast ontdekt die haar weer hoop heeft gegeven.

“De nasleep is erg hobbelig geweest met meerdere terugvallen. Ik had nog steeds pijn in de borst, hartkloppingen, een brandende tong, het gevoel dat ik menthol inademde – en dat terwijl het virus niet meer in m’n lijf zat. Dat is heel frustrerend. Waarom ging dat niet over?”

Advertentie

Lieke vervolgt: “Ondanks een ontstoken hartzakje in juni bleek uit de enorme hoeveelheid testen dat ik geen permanente schade heb overgehouden aan corona. Maar deed ik bijvoorbeeld een fietstest in januari, dan schrok de begeleider zich te pletter van de slechte resultaten. Ook lag ik in november weer een hele maand op de bank als ik even te veel van mezelf had gevraagd. Wandelen én met een vriendin praten tegelijk? Dat zorgde echt voor een mentale en fysieke overbelasting. En dat triggert op z’n beurt een terugval.”

Podcast

“Op een gegeven moment ontdekte ik een podcast die me enorm heeft geholpen: The cure for chronic pain, van de Amerikaanse Nicole Sachs. Ik kreeg deze tip van iemand met een burn-out. In de podcast wordt verteld over een methode waardoor het zenuwstelstel tot rust kan komen. In de nasleep van corona zit deze namelijk vaak nog in de vecht- en vluchtmodus. Het zenuwstelstel denkt nog steeds dat er gevaar is wat onbewust erg veel energie kost.”

“De cardioloog bevestigde dat het overactieve immuunsysteem waarschijnlijk de boosdoener was van mijn aanhoudende klachten. Er werd gedacht dat dit vanzelf wel zou herstellen. Maar wanneer je na bijna een jaar nog steeds niet langer dan een halfuur kan fietsen, begin je jezelf dat wel af te vragen. En nu, in slechts anderhalve maand, heb ik door de methode van Sachs spróngen gemaakt. Ik heb ‘zelfs’ een hele kamer in m’n huis geverfd. Dat was voorheen echt ondenkbaar.”

Goed onderzoek

“De methode bestaat uit een schrijfoefening waarna je een meditatie doet. Het uiteindelijke doel is om rust in je lichaam en met name in het zenuwstelsel te krijgen waardoor je energie zich herstelt. Ik ben zo blij dat ik een manier heb gevonden waardoor ik weer geloof in een volledig herstel. Ik heb zelfs de kans gekregen om aan Sachs mijn verhaal te doen en er samen een aflevering over op te nemen.”

“Voor mensen die in dezelfde situatie hebben gezeten als ik kan ik maar één ding meegeven: onderzoek eerst goed of er geen blijvende schade is, vraag door bij artsen om doorverwijzingen, en geef dan deze methode eens een kans.”

Misvatting

“Het is overigens heel frustrerend dat je overal hoort dat jonge mensen niet echt ziek worden van corona. Dat is gewoon echt niet zo. En dan nog: als er een kans van 1 op 10 is dat je je leven een jaar kwijt bent, ga je dan dat risico nemen en de regels aan je laars lappen? Of blijf je dan voorzichtig? Ik zou dan heel voorzichtig blijven.”

Vragen over corona? Dokter Rutger geeft antwoord:

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

1

Tekst: Daphne Dorgelo. Beeld: privé.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Met dit accessoire zou Meghan het geslacht van de baby hebben verklapt

Prins Harry (36) en Meghan Markle (39) verwachten een tweede kindje. Dat maakte het stel op Valentijnsdag bekend. Of Archie een broertje of een zusje krijgt, weten we nog niet. Of heeft Meghan het geslacht toch stiekem al verklapt?

Harry en Meghan maakten het nieuws op een bijzonder moment bekend. Precies 37 jaar nadat prinses Diana haar zwangerschap van prins Harry aankondigde, brachten ook zij mooi babynieuws naar buiten.

Advertentie

Meghan verklapt geslacht baby

Zoontje Archie wordt dus grote broer. Het stel heeft nog niet verklapt of er een meisje of een jongen op komst is. De fans van het stel willen het geslacht van de baby natuurlijk graag weten en denken dan ook een hint te hebben gezien in de ring die Meghan droeg tijdens een digitale bijeenkomst van Spotify. Tijdens die bijeenkomst droeg Meghan een opvallende ring om haar vinger. Mét een 6-karaats roze saffier. Roze, ja. Zou ze daarmee stiekem hebben willen laten zien dat ze een dochter krijgen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Misan Harriman (@misanharriman)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Elle.com. Beeld: Instagram.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kijkers 'Op1' onder de indruk van voormalig kunstrijdster Joan Haanappel (80)

In de nieuwste aflevering van Op1 zaten kunstschaatstalent Lindsay van Zundert (16) en voormalig kunstrijdster Joan Haanappel (80) aan tafel. Via Twitter laten kijkers weten dat ze onder de indruk zijn van Joan.

Lindsay kwalificeerde zich afgelopen weekend voor het WK en kan Nederland voor het eerst sinds 1976 naar de Olympische Spelen brengen. Ze zat daarom bij Op1 samen met voormalig kunstrijdster Joan die tevens de oprichter van Stichting Kunstrijden Nederland is. De twee kennen elkaar al sinds Lindsay’s 12de. “Ze heeft een ongelofelijke flair. Ik vind het gewoon geweldig’’, vertelt Joan in de talkshow.

Advertentie

Reactie

De kijkers hebben tijdens het fragment hun ogen vooral gericht op Joan. Naast kunstrijdster is ze ook oud-sportpresentatrice en verslaggeefster bij de NOS, AVRO, ZDF en Eurosport. Op Twitter laten mensen weten dat ze bijna niet geloven dat Joan 80 jaar is. Iemand schrijft zelfs: “Ik ben verliefd op Joan Haanappel. Kan er niets aan doen. Verdrink in haar ogen. Wat een prachtige vrouw”, twittert iemand.


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: NPO1

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien