Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Interview met Victor Reinier

“Ik kom net uit IJsland waar we opnames hadden voor de film Nova Zembla. Mijn rol is die van kapitein van het schip en tja, de kapitein heeft een baard.”

Had je een carrière in Amerika voor ogen?
“Ja joh, ik wilde eigenlijk alleen maar in films spelen. Mijn Oscar-speech had ik bij wijze van spreken al klaarliggen. Wist precies wie ik allemaal moest bedanken en wie niet. Ik had daar een goede manager die me introduceerde bij de casting-director van onder andere Woody Allen. Hij geloofde in mij. Ik weet nog dat ik auditie mocht doen voor de film De laatste der Mohikanen. Dat was op de dag voordat ik terug zou vliegen naar Nederland. Maar ik dacht ineens: ik wil hier helemaal niet blijven, ik wil gewoon bij mijn vriendinnetje in Amsterdam zijn.”

Advertentie

En toen werd je die acteur die altijd een politieman speelt.
“Zo wordt dat gezien door sommigen. Soms heb ik er spijt van dat ik een serieuze carrière daar nooit een kans heb gegeven. Maar ik heb aan mijn keuze wel twee waanzinnig mooie kinderen overgehouden en een relatie van twintig jaar waaraan ik nog altijd met plezier terugdenk. Natuurlijk heb ik wel getwijfeld of ik na Baantjer in Flikken moest gaan spelen.

Met Baantjer was ik gestopt omdat het wel heel voorspelbaar werd. In principe maakten De Cock en Vledder wekelijks hetzelfde mee, en daarbij bleef Vledder altijd dezelfde oppervlakkige jongeman. Maar als je eens goed naar een aflevering van Flikken Maastricht kijkt, zie je dat de rol van Dick Vledder in Baantjer, die ik twaalf jaar lang vertolkte, en mijn rol als Floris Wolfs in Flikken niet met elkaar te vergelijken zijn.

Ik heb tegen de makers van Flikken gezegd dat ik alleen mee wilde doen als er groei in mijn personage zou zitten. Bovendien wilde ik betrokken worden bij de ontwikkeling van de serie. Dat is gebeurd. Met resultaat. We staan nu aan de vooravond van de opnames van seizoen zes, er komt een telefilm aan en we worden wekelijks bekeken door twee miljoen mensen. Dat is veel, hoor.”

Je schijnt nogal een vrouwen­versierder te zijn.
“Tja, die reputatie heb ik en daar ben ik natuurlijk op een bepaalde manier aan gekomen, maar het wordt ook overdreven. Weet je wat het is? Ik ben een sociaal iemand, klets makkelijk met iedereen. En soms, als het laat was
en met een glaasje te veel op, ontstond er ineens iets broeierigs. Eigenlijk interesseerde dat stukje me niet eens zo veel, maar het gebeurde…

En het was zonde, want daarmee heb ik vervelende situaties gecreëerd. Ik zat namelijk wel
in een relatie. Nu ben ik erachter dat het prettig is om dingen te laten voor elkaar. En dat je dan een keertje niet van de glijbaan mag, is heel jammer als die glijbaan voor je neus staat, maar als je dan de volgende ochtend wakker wordt, kun je opgelucht ademhalen en erom lachen.”

De avond valt. Met een gehuurde Eend rijden we het eiland over naar het plaatsje Santa Eulària des Riu. We dineren in een restaurant. Een vriendin van Victor, die op Ibiza woont, schuift met twee vrienden aan. De cava vloeit rijkelijk, er wordt gepraat en gelachen. Iemand zegt: “Moeten we Dirk (Zeelenberg, acteur, woonachtig op Ibiza, red.) niet bellen?” Her en der vallen nog wat namen van BN’ers.

Ibiza. Dit is het eiland waar acteurs, presentatrices en andere BN’ers zich tijdens hun vakantie terugtrekken om soms niet maar soms ook juist wel gezien te worden. Victor speelt het spel moeiteloos mee.“Je moet gewoon weten waar je wel en niet heen kunt. En af en toe is het ook best leuk om elkaar tegen te komen.” Victor geniet zichtbaar en lijkt op zijn gemak. Het gaat hem momenteel voor de wind.

Grappig dat je nu voor de TROS werkt.
“Ja, verrassend wellicht, gezien mijn achtergrond. Hoewel mijn oma, met wie ik een heel goede band had, TROS-lid was van het eerste uur was en er bij haar wel naar André van Duin gekeken werd. Dat vond ik fijn. Maar goed, in een wei met schapen moet altijd een zwarte zitten om de kudde tot rust te brengen. Misschien ben ik dan een beetje het zwarte schaap van de TROS.” Hij zwijgt en kijkt naar het zonnebadend publiek dat het strand bevolkt. En dan ineens, uit het niets: “Ach, uiteindelijk weet ik het ook niet allemaal precies. Hoe het in elkaar zit. Hoe ík in elkaar zit. Ik ben altijd wel jaloers op mensen die zo lekker zelf­verzekerd overkomen.”

Een paar uur later zit onze korte Ibiza-­vakantie er alweer op. Slapend brengen we onze vlucht door en slaperig halen we midden in de nacht onze koffers van de bagageband op Schiphol. Als we de aankomsthal inlopen, wordt er meteen keihard geroepen: “Hé, dat is Victor Reinier. Viiiiiiiiictoooooooor!!!!!” Hij zwaait glimlachend terug en zegt grappend: “Alles voor de kijkcijfertjes!” ?

Lees het hele interview in Libelle 27

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De 4 schoenentrends voor de lente hebben allemaal één ding gemeen

Ballerina’s, slippers en plateauzolen: zomaar een greep uit dé schoenentrends voor komende lente. En die hippe voorjaarsschoenen hebben allemaal één fijn kenmerk hetzelfde.

Wij zetten namelijk in op comfortabele schoenen die je niet met pijnlijke voeten zullen opzadelen. En dat is niet zo toevallig: mode is een reactie op wat er speelt. En aangezien we niet in sociaal borrelende tijden leven, willen we dit voorjaar graag comfortabel schoeisel dragen.

Advertentie

1. Ballerina’s

Bijster schattig, die gekleurde ballerina’s. Ze wegen bovendien zo licht als een veertje én schijnen nog heel aardig te lopen ook. De ballerina’s voor dit najaar zijn erg eenvoudig, zonder tierelantijntjes, maar experimenteren met een leuk kleurtje mag zeker wel.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FRANCO SARTO (@francosarto)

2. Plateauzolen

Ze mogen je dan wel een eind de lucht in brengen, comfortabel zijn ze zeker. We hopen dat deze trend nog héél lang aanhoudt zodat we straks op een feestje niet meer rond hoeven te paraderen op hoge hakken, maar toch een paar centimeters aan onze benen kunnen toevoegen.

 

3. Schakelkettingen

Dit najaar hoeven we geen schakelkettingen aan onze handtassen, halzen en polsen te dragen, maar om onze enkels. Het leuke: de ongemakkelijk ogende constructies zitten niet eens ongemakkelijk. En het ziet er nog elegant uit ook.

 

4. Klompen

Lekker Hollands, die klompen. Alleen krijgt de klomp dit seizoen een heel ander uiterlijk dan je misschien gewend bent en oogt het nog chic ook. Of de houten schoenen écht comfortabel lopen valt alleen nog te betwisten.

 

Heb je een van deze exemplaren nog in de kast liggen? Zo maak je van oude schoenen een compleet nieuw paar:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Twee vrouwen van 90 en 83 jaar thuis ingespoten met nepvaccin

Twee bejaarde vrouwen van 90 en 83 jaar uit Heerjansdam zijn volgens de politie in Rotterdam slachtoffer geworden van ’prikfraudeurs’. De vrouwen werden aan de voordeur benaderd door mensen die zich voordeden als medewerkers van de GGD. Mogelijk zijn zelfs meer mensen geprikt.

De GGD laat in een reactie weten ‘nooit aan huis te vaccineren‘. “Laat mensen die zich voordoen als GGD-medewerker dan ook niet binnen en meld het vooral bij de politie, dit soort gevallen. We hopen dat het politie-onderzoek snel duidelijkheid biedt over het wat en waarom.”

Advertentie

Nepvaccin

Het opvallende is volgens de politie dat de oplichters de slachtoffers niet hebben bestolen. De dames hebben dus niet betaald voor de prik. Een van de dames werd een week na de ’vaccinatie’ zelfs nog gebeld met de vraag of het goed met haar ging. Om het nog verwarrender te maken waren het twee verschillende prikkers (een man en een vrouw) en zat er tussen de twee incidenten een maand; één eind januari en de ander eind februari.

Het waren uiteindelijk de families van de slachtoffers die de boel niet vertrouwden en de politie inschakelden. De slachtoffers zijn enorm geschrokken maar maken het volgens de politie verder goed.

Oproep politie

De politie neemt de zaak hoog op en doet onderzoek. Ze zijn nu op zoek naar getuigen en mensen die mogelijk zelf het slachtoffer zijn geworden van dergelijke malafide praktijken. De politie adviseert om direct 112 te bellen wanneer er onaangekondigd een persoon voor de deur staat die zich voordoet als GGD-medewerker en diegene vooral niet binnen te laten. “Doe uw deur dicht, onthoud het signalement en bel 112.”

Ben je nog onzeker over het vaccin? Zit je met vragen? Misschien kan dokter Rutger je twijfels wegnemen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Politie Rotterdam. Beeld: 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Beginnen aan een dieet? Dit wil je weten zodat je voorbereid van start gaat

Een voorbereid mens telt voor twee, zeggen ze weleens. En dat gaat ook zeker op voor diëten.

Of het nu gaat om een volledige metamorfose of slechts een paar kilootjes minder, er zijn veel verschillende motieven om af te vallen. Om dat te bewerkstelligen gooi je jezelf misschien in de diepe afgrond van extreme diëten. Gevolg: het is niet vol te houden, je geeft op en valt terug in oude patronen.

Advertentie

Diëten vraagt namelijk niet alleen om wilskracht, maar ook om mentale kracht. Bereid je daarop voor, net zoals sporters fysiek en mentaal toeleven naar een belangrijke wedstrijd. Xenia Protogeros, gediplomeerd diëtiste en initiatiefneemster van Happy You, geeft concrete tips om voorbereid aan een nieuw, gezond voedingspatroon te starten.

1. Stel doelen op korte en lange termijn

“Noteer de valkuilen waardoor je doelen op lange termijn niet zou kunnen halen”, zo legt de diëtist uit. Stel daarbij één klein gezondheidsdoel per week in. Probeer dus op het einde van de maand vier doelen af te kunnen vinken. “Houd vervolgens je voortgang bij: maak een foto van jezelf of schrijf een (eet)dagboek. Over een maand kun je zien hoe ver je bent gekomen – en zal je merken dat die valkuilen misschien plots niet eens meer zo diep lijken.”

2. Planning

“Plan de voorbereiding bij voorkeur op zondag”, tipt Xenia. Voorzie je koelkast en voorraadkast van gezonde ingrediënten. Dit zal je helpen om je week rustig en gezond te beginnen. “Maak een boodschappenlijstje én een lijstje met gezonde snackideeën. Zo voorkom je niet alleen dat je afdwaalt in de supermarkt naar de ongezonde secties, maar geef je ook niet onnodig geld uit.”

3. Ruim de voorraadkast op

Maak je voorraadkast schoon. “Verwijder al het bewerkte, caloriearme en dieetvoedsel in je koelkast en voorraadkast. Dit bevat vaak niet de juiste voedingsstoffen. Ga, als je kunt natuurlijk, eerder naar de markt om verse producten, magere eiwitten en peulvruchten in te slaan. Versere, meer seizoensgebonden en regionale producten vind je vaak nergens anders.”

4. Vergeet het verleden

“Als je een slechte relatie met je lichaam hebt gehad, vergeef dat jezelf dan. Je bent niet de enige en het is nooit te laat om alsnog een goede start te maken.” Accepteer je tegenslagen, progressie gaat immers niet in één lijn omhoog.

5. Focus op gezondheid

En dus niet op je gewicht. “Je gezondheid is het belangrijkste. Probeer niet te focussen op het getal op de weegschaal maar probeer juist het vrije gevoel te ervaren. Deze mentaliteitsverandering kan je ver brengen.” Oefen volgens de diëtist zelfliefde en herinner jezelf eraan dat je lichaam een tempel is. “Waarom zou je het willen vullen tot je je vreselijk ongemakkelijk voelt?”.

Xenia Protogeros is gediplomeerd diëtiste en expert in orthomoleculaire therapie. In haar werk laat ze zich leiden door een holistische aanpak waarbij ze niet enkel body, maar ook mind meeneemt in het proces.

Ook door weinig of zelfs geen alcohol te drinken, zal zowel de weg naar je dieet als het afvallen zelf een stuk makkelijker gaan:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dit zijn de 7 meest voorkomende fobieën bij vrouwen

Eerlijk is eerlijk: we zijn allemaal wel ergens bang voor. Maar wist je dat vrouwen maar liefst twee keer zo snel angsten ontwikkelen dan mannen?  Een angst kan ook een fobie zijn. Fobieën zijn ziekelijke angsten voor iets wat eigenlijk niet zo veel voorstelt.

Herken jij jezelf hierin? Van deze fobieën hebben vrouwen het vaakst last:

Advertentie

1. Hoogtevrees

Als je bang bent voor hoogten, heb je een acrofobie, ook wel hoogtevrees genoemd. Je krijgt dan al snel klamme handjes en trillende benen als je op grote hoogte staat, omdat je bang bent om te vallen. Hoogtevrees is niks om je zorgen om te maken. Pas wanneer je hoogtevrees uit de hand loopt, kan er sprake zijn van een angststoornis.

2. Slangen

Bang voor slangen? Dan heb je last van ofidiofobie. Dit is een van de meest voorkomende dierenfobieën. Mensen zijn vaak bang voor slangen of slangachtige dieren omdat ze er eng uitzien en omdat sommige slangen gevaarlijk kunnen zijn.

3. Smetvrees

Smetvrees wordt ook wel mysofobie genoemd. Heb je hier last van, dan ben je bang voor bacteriën en ziektekiemen en voel je de drang om alles extreem goed schoon te maken. Veel mensen hebben hier last van, zowel mannen als vrouwen.

4. Donker

Mensen met nyctofobie zijn bang voor het donker. Zij proberen donkere plekken en nachtelijke activiteiten als het even kan te vermijden. Bij sommige mensen is de fobie zo heftig dat ze met het licht aan slapen.

5. Afgesloten ruimtes

Deze angst wordt ook wel claustrofobie genoemd en is een van de bekendste fobieën. Vaak gaat claustrofobie gepaard met een andere fobie, zoals lift- of vliegangst.

6. Spinnen

Wie is er niet bang voor spinnen? De angst voor spinnen, ook wel arachnofobie genoemd, komt héél vaak voor bij vrouwen. Toch kunnen mannen hier ook last van hebben. Alleen het zien van een spin of de gedachte eraan kan soms al tot een lichte paniekaanval leiden.

7. Ziek worden

Zowel hypochondrie en nosofobie zijn angsten om ziek te worden. Mensen met deze fobieën denken bij het kleinste pijntje al dat ze een levensbedreigende ziekte hebben. Allerlei normale en onschadelijke lichamelijke verschijnselen zien ze als symptoom van  een ernstige ziekte.

Spiritueel vlogger Manon: dé oefening om je angst de baas te worden:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Scientias, Marie Claire. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien