null Beeld

Interview Nadja Hüpscher

Elke keer als Nadja Hüpscher aan een buurvrouw, kennis of vriendin vertelde dat het maar niet lukte om zwanger te worden, kreeg ze een verhaal terug. Over dat het bij de buurvrouw ook een moeizaam proces was geweest, over vriendinnen die al een lang traject van IVF-pogingen achter de rug hadden.

redactie

Nadja: “Mensen begonnen er pas over als ik mijn eigen verhaal vertelde. Niet zo-maar zwanger kunnen worden is nog zo’n taboe. Van sommige actrices wist ik dat ze hetzelfde meemaakten; heel raar om ze dan in een mooie shoot in een glossy te zien staan. Daarom heb ik mijn verhaal in de openbaarheid gebracht. Ik vond dat ik dat verplicht was aan alle vrouwen die met mij lijden.”

Omdat zwanger worden niet lukte ben je het IVF-traject ingegaan, maar uiteindelijk werd je toch op een natuurlijke manier zwanger.

“Twee keer! Rein was nog maar drie maanden toen ik opnieuw zwanger werd. Op dat moment was ik nog helemaal niet bezig met een tweede. Ik heb heel veel ziekenhuizen gezien, maar uiteindelijk was die IVF dus niet nodig. Maar zwanger worden lukte maar niet en op een gegeven moment grijp je uit angst alle middelen aan. Tot mijn 35-ste was ik niet met kinderen bezig. Ik schoof het voor me uit, wilde eerst nog in die film of in dat toneelstuk spelen. Ik dacht heel naïef dat ik voor mijn veertigste wel twee kinderen zou hebben. Maar ik heb inmiddels geleerd dat kinderen krijgen geen vanzelfsprekendheid is.”

Lees de rest van het interview in de Libelle Nieuwscafé krant.

Lees meer over het onderwerp De Nieuwe Baby.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden