Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Interview – Victoria Koblenko

Terwijl ze op foto’s vaak overkomt als een sexy diva, blijkt Victoria Koblenko ‘in het echt’ liever, knapper en meisjesachtiger. Tijdens het interview klinkt meerdere keren­ haar lach en regelmatig bekijkt ze haar telefoon waarop om de haverklap sms’jes verschijnen. De van oorsprong Oekraïense actrice vertelt dat ze wel weer genoeg heeft van de hoos aan interviews.

“Ik heb inmiddels alweer zo veel over mezelf gepraat… Dat kan niet goed zijn. Het heeft iets heel kunstmatigs.”

Advertentie

De reden waarom Victoria momenteel in de spotlights staat, is haar rol in het vervolg van de serie Bloedverwanten.­ Net zoals in 2010 kruipt de actrice, die we zagen in films als Stille nacht en Doodeind en de populaire serie Vuurzee, in de huid van de lichtvoetige Laura, die als vriendin van Martijn de Winter (Michiel Huisman) haar plek probeert te vinden in de familie De Winter (zie kader ‘Bloedverwanten’).

Lijkt het personage Laura op jou?
“Ik denk dat van alle rollen die ik ooit heb gespeeld, deze van Laura wel het dichtst bij mij ligt. Meestal word ik gevraagd voor dramatische, extravagante, donkere rollen. Door Bloedverwanten kan ik laten zien dat ik meer in huis heb.”

Wat is volgens jou de kracht van de serie?
“Bloedverwanten is herkenbaar voor iedereen. We zijn allemaal veroordeeld tot onze familie. Soms zijn het aardige mensen, soms zijn ze zo gek als een deur. Elk denkbaar karakter is vertegenwoordigd in de serie. Zelf heb ik bijvoorbeeld een moeder die vrij veel wegheeft van Esther, de mater familias uit de serie. Mijn moeder is de verbindende factor in ons gezin. Ze weet altijd precies waar ik ben, wat ik doe en wat me bezighoudt. Mijn vader zegt altijd: ‘Vic, jij en ik zijn droge boterhammen en je moeder is de boter die de boel bij elkaar houdt’ en hij heeft gelijk.”

Wat betekent familie voor jou?
“Mijn moeder is enig kind, ik ben enig kind en mijn oma is mijn enige andere familielid in Nederland. Zij is een aantal jaren geleden vanuit Oekraïne naar Nederland verhuisd om dicht bij mijn ouders te wonen. We zijn dus met z’n vieren, mijn vader meegerekend, en dat  is mijn hele familie. Meer is er eigenlijk niet. Dat is een van de redenen waarom we zo hecht zijn met elkaar. Vanzelfsprekend heeft onze verhuizing van Oekraïne naar Nederland ons ook erg met elkaar vervlochten. Normaal gesproken is er een natuurlijke hiërarchische twee­deling tussen ouders en kind en die was er ook, alleen niet op alle vlakken in dezelfde mate. Omdat ik eerder Nederlands sprak dan mijn ouders, heb ik een aantal dingen voor het gezin moeten doen. Formulieren invullen, telefoontjes plegen. Niet dat ik ze verving, maar ik had een klein stapje voor en ik denk ook dat dat ons dichter bij elkaar heeft gebracht.”

Van Oekraïne naar Krimpen
Begin jaren negentig kwamen Victoria en haar ouders naar Nederland. Ze vestigden zich in Krimpen (in de buurt van Rotterdam) en de twaalfjarige Victoria ging hier naar de middelbare school. Victoria, van nature een nieuwsgierig meisje, zag haar nieuwe leven in Nederland als één groot avontuur.

Was het lastig om je draai te vinden in dit voor jou vreemde land?
“Ik herinner me niet dat ik het heftig of ontwrichtend vond. Ik pas me makkelijk aan en kan me overal thuisvoelen. Natuurlijk, ik was wel een beetje een buitenbeentje. Terwijl ik maar een paar maanden van de brugklas had gedaan en onvoldoende stond voor de talen, mocht ik met bijlessen in de vakantie toch doorstromen naar de tweede klas van het gymnasium. De leraren hielpen mij erg met mijn Nederlands. Bij sommige vakken mocht ik zelfs een woordenboekje gebruiken, zodat ik begreep wat er gevraagd werd. Dat zorgde wel enigszins voor scheve gezichten, ja. Toen ik actief werd
in de leerlingenraad en op mijn zestiende in commercials ging spelen, maakte ik mezelf niet echt populairder. Niet dat ik geen vriendinnen had, hoor. Er waren gelukkig ook gewoon mensen die me wel dingen gunden. Eén situatie zal ik niet snel vergeten. Op mijn zeventiende had ik mijn haar knalrood geverfd, toen ik te horen kreeg: ‘Goh, nu zie je er echt uit alsof je uit Tsjernobyl komt.’ Dat hakte er enorm in en huilend ben ik naar de conrector gelopen. Mijn vader heeft, toen ik zes was, in het kader van de dienstplicht Tsjernobyl opgeruimd en daardoor ben ik altijd enig kind gebleven. Omdat mijn moeder het daarna niet meer aandurfde om meer kinderen te krijgen.”

Bezoek je je vaderland vaak?
“In twintig jaar ben ik maar twee keer teruggeweest naar Oekraïne. Een keertje naar mijn geboortestad en een keer naar Kiev voor het songfestival in 2005. Wij vertrokken uit de Sovjet-Unie toen Oekraïne net afgescheiden was en het een zelfstandig land werd. Mijn ouders en ik woonden in een land dat volledig Russisch was en toen we terug­kwamen, was alles anders. De mensen spraken weer hun eigen taal, Oekraïens, en er had duidelijk een proces van natievorming plaatsgevonden. Het was een heel ander land dan het land dat wij hadden achtergelaten.”

Wat herkende je nog wel?
“Ik herkende de geuren die me deden denken aan mijn jeugd, van gebakken brood met maanzaad. Als kind vond ik dat echt een gebakje. Ons huis stond in de buurt van de broodfabriek en als de wind in onze richting waaide, wist ik precies wanneer er weer brood gebakken was. Ik zal altijd verbonden zijn met Oekraïne.­ Het maakt deel uit van mijn DNA, maar ik voel me er niet meer thuis. Ik heb een heel andere ontwikkeling doorgemaakt, dat is heel duidelijk als ik daar ben. Ik vind het wel heel leuk om af en toe projecten in Rusland te doen. Ik heb in Moskou in een serie gespeeld en wie weet, ga ik er nog weleens een film maken; ik heb er net auditie gedaan. Het is een groeimarkt en het lijkt me heel interessant om te werken in een land dat nog vele stappen gaat maken.”

Bloedverwanten 2
In de AVRO-serie Bloedverwanten staan Anton en Esther centraal, die twintig jaar gescheiden zijn. Samen kregen ze drie kinderen: Iris, Thomas en Martijn. Anton is directeur van het bedrijf van Esthers vader Winter Flowers en hertrouwd met de jongere Fien, met wie hij dochter Antje kreeg. In het tweede seizoen wordt Winter Flowers in gevaar gebracht door een vijand uit onverwachte hoek.Tegelijkertijd proberen Anton, Iris en Thomas een nieuwe liefde een plek te geven in hun leven, terwijl Esther zich realiseert dat Anton de enige liefde in haar leven zal zijn. Eva, Esthers halfzus, probeert haar plaats binnen de familie te vinden. En Fien, die op mysterieuze wijze verdween, maakt haar rentree. Donderdag, 20.30 uur, Ned. 1

Lees het gehele interview in Libelle 14

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Merel (39): "De lockdown was de oorzaak van onze scheiding"

Acht jaar waren Merel (39) en haar man samen. Het was een relatie met hoge pieken en diepe dalen, maar ze hielden van elkaar. Tijdens de lockdown bleek dat niet meer genoeg. “Dat we allebei thuis kwamen te zitten, luidde het einde van onze relatie in.”

“Al tijdens de eerste lockdown ging onze relatie heel snel bergafwaarts. Zijn baan viel door corona weg, we hebben samen twee jonge kinderen die we thuisonderwijs gaven en ik werkte thuis. Ineens zaten we 24/7 op elkaars lip. Omdat hij zijn baan verloor was hij down, depressief bijna. Er kwam helemaal niets meer uit zijn handen en hij lag hele dagen op bed of op de bank. Ik stond er alleen voor.”

Advertentie

Nadenken

“We werden in die maanden zo met onszelf, de situatie en onze relatie geconfronteerd dat ik enorm ging nadenken. ‘Hoe stonden we er eigenlijk voor in onze relatie?’, ‘Hield ik nog wel van hem?’, dat soort vragen speelden constant in mijn hoofd.”

Corona heeft doorslag gegeven

“Erover praten lukte niet. Hij zag niet in hoe heftig het voor mij was en hoe alleen ik ervoor stond. Hij zat compleet in zijn eigen wereld. Ik vind het lastig om te zeggen of we ook uit elkaar waren gegaan als er geen corona was geweest. Misschien uiteindelijk wel, maar corona heeft zeker de doorslag gegeven. De situatie was moeilijk, ook voor de kinderen.”

Non-stop ruzie

“De sfeer in huis was slecht, we hadden non-stop ruzie. Eigenlijk konden we elkaar niet luchten of zien. Het was alsof we elkaars taal niet meer spraken. Het is lastig om elkaar uit de weg te gaan als je in hetzelfde huis woont, maar op het laatst zat hij alleen nog maar op de zolderkamer en leidde ik beneden met de kinderen een eigen leven. Het was een hel.”

Op adem komen

“Uiteindelijk heb ik besloten de relatie te verbreken. Hij was het ermee eens, zag ook geen oplossing meer. Een huis voor hem vinden bleek onmogelijk. Hij komt uit het buitenland en we besloten dat hij terug zou gaan naar familie in zijn geboorteland.

“Net voor de tweede lockdown is hij weggegaan en natuurlijk was ook dat afschuwelijk. Voor ons én voor de kinderen. De achterliggende gedachte is dat we allebei op adem kunnen komen. Dat lukt gedeeltelijk: de kinderen lijden er ontzettend onder en dat is zwaar.”

Check hoe het écht gaat

“Tijdens de persconferenties hoor ik Rutte steeds zeggen: ‘Let op diegenen die kwetsbaar zijn of aandacht nodig hebben.’ Gebeurde dat maar meer; mensen hebben geen idee wat er achter veel voordeuren gebeurt. De helft van mijn vriendengroep weet niet eens dat we uit elkaar zijn. Het is niet iets dat je even via een appje deelt.”

“Een paar vriendinnen heb ik gebeld. Terwijl ik hyperventilerend van verdriet mijn verhaal deed, hoorde ik vervolgens pas twee maanden later weer wat. Van een vriendin kreeg ik het appje: ‘Hoe gaat het? Het is zeker wel lekker rustig nu hij weg is’. Dat doet pijn. Al neem ik het haar niet kwalijk; iedereen heeft het zwaar en zit in een sociaal isolement. Maar toch: probeer eens door te vragen, bel in plaats van app, stuur een kaartje of ga langs. Check hoe het écht met iemand gaat.”

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

1
Tekst: Annemieke Riesebos. Beeld:
Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Deze fout maken veel mensen bij het bewaren van melk in de koelkast

Heb je het idee dat je het pak melk in de koelkast altijd al voor de houdbaarheidsdatum weg kunt gooien? Het kan zijn dat je de melk niet op de juiste plek in de koelkast bewaart.

De temperatuur in de koelkast is vaak niet op elke plek hetzelfde. Net als de oven heeft de koelkast koudere en warmere plekken. Dat kan van invloed zijn op de kwaliteit en houdbaarheid van de producten die erin staan.

Advertentie

Warmste plek in de koelkast

De plek die het meest te maken heeft met temperatuurschommelingen is de deur van de koelkast, ook meteen de warmste plek van de koelkast. De hogere temperatuur en de schommelingen kunnen voedsel sneller laten bederven. Vooral melk en room zijn daar gevoelig voor.

Melk in de koelkast

Een pak melk past natuurlijk perfect in de deur van de koelkast, maar dit is dus juist niet de plek waar je melk het beste kunt bewaren. Bacteriën groeien beter bij hogere temperaturen, dus daar moet je een beetje rekening mee houden in de koelkast.

Je kunt melk dus beter achterin de koelkast bewaren op de onderste of middelste plank. Warme lucht stijgt, dus hoe lager je de melk bewaart, hoe beter. Dat geldt ook voor andere soorten melk, zoals sojamelk en amandelmelk. Sauzen, jam of een fles bruisend water kun je bijvoorbeeld wel prima in de deur bewaren.

Warme lucht

Ook in de supermarkt kun je hier rekening mee houden. Pak de melk of room aan het einde van je boodschappensessie zodat het niet al een hele tijd in de winkelwagen ligt en aan warme lucht wordt blootgesteld. Laat melk ook niet te lang op het aanrecht of op tafel staan en doe de deur van de koelkast altijd zo snel mogelijk weer dicht.

BEKIJK OOK: Dit is waarom je een beetje melk aan je kamerplanten wilt geven:

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Realsimple.com. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Door stress en drukte minder zin in sex? Zó kun je weer genieten tussen tussen de lakens

Heb je last van een ingedut seksleven? En merk je dat je sex drive wordt beïnvloed door stress, sleur of simpelweg een druk leven? Dan is de online masterclass Zullen we het even over seks hebben? van seksuologe Eveline Stallaart iets voor jou. 

In deze masterclass leer je hoe je ervoor zorgt dat zowel je brein als je lichaam klaar zijn voor een potje seks.

Advertentie

Online masterclass

Gaan tijdens de sex jouw gedachten uit naar de boodschappen die je nog moet doen of de presentatie die je morgen moet geven? Tja, dat is een behoorlijke moodkiller. Seksuologe Eveline Stallaart is expert in haar vakgebied en kan je alles vertellen over de impact van stress op onze sex drive.

Seks zonder stress

Dit doet ze in haar online masterclass Zullen we het even over seks hebben?. Ze leert je hoe je meer spanning in de slaapkamer kunt creëren zonder stress. De masterclass is live én interactief. Je kunt vragen aan Eveline stellen en ze geef je opdrachten en oefeningen mee om je seksleven een boost te geven.

Wie is Eveline?

Komt de naam Eveline Stallaart je al bekend voor? Ze is seksuoloog en psycholoog en is onder andere bekend van RTL Boulevard en Married at First Sight.

Eveline ziet het als haar missie om taboes rondom sex te doorbreken. Ze is een luisterend oor en geeft professioneel advies, zonder dat het wollig of ongemakkelijk wordt.

Schrijf je in!

Enthousiast geworden? De datum van de online masterclass is dinsdag 2 februari van 20.30 uur tot circa 21:45 uur. De online masterclass zou eventueel kunnen uitlopen in verband met vragen die gesteld worden. De tickets kosten slechts €29,95. Schrijf je nu in!

1

Stelling: ”50+’ers hebben betere sex”

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dit zijn de 6 meest gemaakte fouten bij het thuissporten

Ben jij ook lekker aan het thuissporten geslagen nu de sportscholen dicht zijn? Goed bezig! Let er alleen wel op dat je niet een van deze veelgemaakte fouten maakt. Zo voorkom je dat je een vervelende blessure oploopt.

Als jij voorheen regelmatig naar de sportschool ging, dan baal je nu waarschijnlijk flink dat-ie dicht is. Maar bekijk het van de positieve kant: thuissporten heeft veel voordelen. Je hoeft niet te wachten tot je favoriete sportapparaat vrij is, je kunt zelf bepalen welke muziek je aanzet en niemand let op je.

Advertentie

Veelgemaakte fouten bij het thuissporten

Een nadeel is dat er geen trainer met je mee kan kijken of je de oefeningen wel goed doet. Daarom moet je zelf extra waakzaam zijn dat je geen blessures oploopt. Gelukkig helpen wij je een handje. Wij hebben de zes meest gemaakte fouten bij het thuissporten op een rij gezet. Zo kan jij ervoor zorgen dat jij deze fouten niet maakt.

1. Geen warming-up doen

Vaak wanneer mensen thuis gaan sporten, klikken ze een work-out video op YouTube aan en doen ze die mee. Het probleem hierbij is dat er in veel van deze video’s direct met het sporten begonnen wordt. Er wordt geen warming-up gedaan. En dat is nou juist zo belangrijk. Door je spieren van te voren op te warmen en je lichaam los te maken, voorkom je blessures en spierpijn.

2. Geen schoenen dragen

Wat veel mensen doen als ze thuis trainen, is op hun sokken of blote voeten sporten. Doe dit niet! Het is belangrijk om sportschoenen te dragen, ook thuis.

Sportschoenen ondersteunen en beschermen je voeten namelijk tijdens bepaalde oefeningen, wat leidt tot minder blessures na het sporten. Lees hier welke risico’s je loopt als je geen sportschoenen draagt.

3. Een te moeilijke work-out doen

Een andere veel gemaakte fout is dat thuissporters de lat vaak te hoog leggen. Doe jij ook graag mee met een work-out video? Wees dan bij het selecteren van de video heel kritisch op hoe zwaar de oefeningen zijn.

Zeker als je al een tijdje wat minder of helemaal niet sport, is het slim om het sporten rustig aan op te pakken. Start niet gelijk met een te pittige work-out, want dat kan voor blessures zorgen.

4. Geen rustdagen nemen

Het is natuurlijk hartstikke fijn als je enthousiast en fanatiek met thuissporten begint. Maar ga nu niet iedere dag van de week zware work-outs doen. Natuurlijk is het goed om iedere dag eventjes te bewegen, maar je spieren moeten ook herstellen na het sporten en daar hebben ze rust voor nodig.

5. Geen gewicht gebruiken

We snappen het als je thuis geen hele fitnessruimte vol met materialen hebt. Misschien heb je zelfs geen gewichtjes. Natuurlijk hoef je die ook niet aan te schaffen, als je dat niet wil, maar het is zonde als je alleen maar cardio doet. Cardio is goed voor je conditie, maar je kunt veel meer uit je work-out halen als je ook gewicht gebruikt.

Wees daarom creatief en zoek in huis naar zware voorwerpen die je kunt gebruiken. Denk aan flessen water of een tas gevuld met zware boeken. Zo word je naast fit, ook sterk!

6. Iedere dag dezelfde work-out doen

Misschien heb je een work-out video gevonden die je hartstikke leuk vindt. Leuk genoeg om ‘m elke dag te doen! Dat is superfijn, maar elke dag hetzelfde doen is zeer inefficiënt. Je lichaam raakt dan namelijk gewend aan de oefeningen en wordt niet meer uitgedaagd.

Wanneer je aanvoelt dat een work-out steeds makkelijker voor je wordt, is het tijd voor moeilijkere oefeningen. Ook voor de variatie is het leuker om meer af te wisselen.

Sportvlogger Lot (62) laat zien hoe je strakke billen en benen krijgt

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Women’s Health, Gezonder Genieten. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien