null Beeld

Jammie: 5x kaasfondue met een twist

Wie wordt er nou niet blij van een kaasfondue op zijn tijd? De herfst en winter zijn in ieder geval het perfecte seizoen ervoor. Grote kans dat je altijd hetzelfde recept gebruikt, maar deze kaasfondue's met een twist kunnen we je ook zeker aanraden. 

Camembert uit de oven

Deze kaasfondue staat binnen een handomdraai op tafel. Het enige dat je hoeft te doen is de camembert insmeren met honing en een geperst teentje knoflook. Doe de kaas met een takje tijm erop voor minimaal vijftien minuten in de oven en je hebt een heerlijke fondue op tafel.

Kaasfondue met truffel

Ben je een luxepoes? Maak dan een kaasfondue met truffel. Volg het originele recept en voeg er wat verse truffel aan toe. Als je geen truffel hebt of het te kostbaar vindt, kun je ook truffeltapenade en een druppeltje truffelolie toevoegen.

Mediterraanse twist

Zin in iets anders? Voeg dan eens wat tomatenpuree toe aan de fondue. Dit maakt het net iets gezonder en extra lekker.

In een brood

Dit gerecht is het perfecte voorgerecht tijdens kerst of een ander uitgebreid diner. Je kaasfondue serveren in een brood ziet er leuk uit en je hebt ook nog eens minder borden die je hoeft af te wassen.

Vegan variant

De vegans onder ons kunnen tegenwoordig ook genieten van een kaasfondue, maar dan zonder kaas. Vaak worden deze gemaakt op basis van cashewnoten en verschillende kruiden. De kaassmaak wordt nagebootst met edelgistvlokken. Bij de vegan kaaswinkel Willicroft in Amsterdam kun je zo'n fondue kant-en-klaar kopen.

Meer lezen over eten? Bestel dan de Libelle Lekker:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Pinterest. Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden