Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Jeanine Hennis-Plasschaert – VVD

Hoe lang zit je al in de politiek?
“Vijftien jaar geleden begon ik als stagiaire bij de Europese Commissie in Brussel. Dat werd een vaste baan. Later werd ik uitgezonden naar Letland, ik keerde in 2000 terug en was nog politiek assistent van de Amsterdamse VVD-wethouder. In 2004 belandde ik als hoogste vrouw op de VVD-kieslijst, en werd gekozen als Europarlementarier.”
 
Waarom koos je juist voor de Europese politiek?
“Tijdens mijn werkperiode bij de Europese Commissie in Letland werd ik heel direct geconfronteerd met het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Als Europarlementariër ben ik in 2006 opgepakt tijdens een werk­bezoek aan Wit-Rusland. Ik kreeg het stempel ‘staatsgevaarlijk’ in mijn paspoort. Heel confronterend. Europa staat voor vrijheid, veiligheid en natuurlijk welvaart.” 

Wat voor effect heeft Brussel op je sociale leven?
“Een heel groot effect. Mijn gezin woont in Nederland, maar ik slaap vier nachten per week in Brussel, Straatsburg of elders. Mijn gezinsleven vindt dus plaats op zondag.” 
 
Wat is je persoonlijke missie?
“Mijn drijfveer is gelinkt aan het besef dat vrijheid en veiligheid niet voor kennisgeving kunnen worden aangenomen. Zo zijn we verantwoordelijk voor de totstandkoming van een Europees asiel- en migratiebeleid.” 

Advertentie

Wat is je stemadvies?
“Voor een jong, werkbaar en dynamisch Europa zou ik willen zeggen: stem Jeanine!” 
Meer Jeanine: www.jeanineineuropa.nl.

Over Jeanine
Geboren: 7 april 1973
Opleiding: European Academy, Utrecht.
Woonplaats: Nederhorst ten Berg.
Ze is getrouwd en heeft een stiefzoon.

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien