We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Jeanine Hennis-Plasschaert – VVD

Hoe lang zit je al in de politiek?
“Vijftien jaar geleden begon ik als stagiaire bij de Europese Commissie in Brussel. Dat werd een vaste baan. Later werd ik uitgezonden naar Letland, ik keerde in 2000 terug en was nog politiek assistent van de Amsterdamse VVD-wethouder. In 2004 belandde ik als hoogste vrouw op de VVD-kieslijst, en werd gekozen als Europarlementarier.”
 
Waarom koos je juist voor de Europese politiek?
“Tijdens mijn werkperiode bij de Europese Commissie in Letland werd ik heel direct geconfronteerd met het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Als Europarlementariër ben ik in 2006 opgepakt tijdens een werk­bezoek aan Wit-Rusland. Ik kreeg het stempel ‘staatsgevaarlijk’ in mijn paspoort. Heel confronterend. Europa staat voor vrijheid, veiligheid en natuurlijk welvaart.” 

Wat voor effect heeft Brussel op je sociale leven?
“Een heel groot effect. Mijn gezin woont in Nederland, maar ik slaap vier nachten per week in Brussel, Straatsburg of elders. Mijn gezinsleven vindt dus plaats op zondag.” 
 
Wat is je persoonlijke missie?
“Mijn drijfveer is gelinkt aan het besef dat vrijheid en veiligheid niet voor kennisgeving kunnen worden aangenomen. Zo zijn we verantwoordelijk voor de totstandkoming van een Europees asiel- en migratiebeleid.” 

Advertentie

Wat is je stemadvies?
“Voor een jong, werkbaar en dynamisch Europa zou ik willen zeggen: stem Jeanine!” 
Meer Jeanine: www.jeanineineuropa.nl.

Over Jeanine
Geboren: 7 april 1973
Opleiding: European Academy, Utrecht.
Woonplaats: Nederhorst ten Berg.
Ze is getrouwd en heeft een stiefzoon.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien