Jodphur Blauwe stad in India

Sunny city

Libelle Admin

Door het woestijnklimaat is het in dit deel van India zeer warm. Jodphur wordt ook wel ‘Sunny City’ genoemd. De oude binnenstad is volledig omringd door een 16e eeuwse stadsmuur. Jodphur is ook bekend om zijn kunstnijverheid en de vele smaragden. Maar Jodphur heeft nog veel meer te bieden. De highlights:

Mehrangarh Fort

Het Mehrangarh Fort ligt aan de rand van de oude stad op een heuvel. Dit fort is één van de grootste forten in India.


Umaid Bhavan Paleis

Het Umaid Bhavan Paleis is één van Indiaas bekendste paleizen, hoewel het niet erg oud is. De architectuur van het paleis is een typisch voorbeeld van de Indo-Sarceense stijl. Tegenwoordig biedt het paleis ruimte aan een museum, een hotel en woonruimte voor de Koninklijke familie van Jodhpur.

Tempel van Osiyan

De tempel van Osiyan is een oude Jaintempel in het dorp Osiyan, ongeveer 60 km buiten Jodhpur. De tempel bestaat uit een aantal verschillende delen, elk in een andere periode gebouwd en elk met een daarvoor karakteristieke bouwstijl.

Het Jaswant Thada

Het Jaswant Thada is een monument van wit marmer, gebouwd in 1899 ter nagedachtenis aan maharadja Jaswant Singh II. De urn van de maharadja wordt in het monument bewaard.

Kijk hier voor meer infomatie over Jodphur.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden