null Beeld

Keurmerk voor scouting Ommen

Gilwell Ada's Hoeve in Ommen is al meer dan 90 jaar een van de mooiste kampeerterreinen van Scouting Nederland. Op 7 november kregen ze een keurmerk. 

In 1923 besloot Baron van Pallandt de Ada's Hoeve, de padvindersboerderij en de omliggende terreinen aan de Nederlandse padvinders te schenken. Door de jaren heen ontwikkelde de padvinderij in Ommen zich tot een professionele organisatie die gedragen wordt door veel vrijwilligers.

Ivor Cleine en Daphne Koopmans zijn drie jaar geleden als beheerders begonnen in de Ada’s Hoeve en hebben hun bijdrage geleverd aan de verdere opbouw van de scouting in Ommen tot een van de twintig Scouting Labelterreinen in Nederland.

Het label is het keurmerk van Scouting Nederland. Een Scouting Labelterrein biedt de mogelijkheden voor scouts om op een voor Scouting karakteristieke wijze te kamperen. Dat betekent: slapen in tenten en koken op houtvuur.

Op het scoutingterrein werd door Scouting Nederland voor het eerst in Nederland het Scenes certificaat uitgereikt. Scenes staat voor Scout Centre of Excellence for Nature and Environment en dit certificaat betekent dat het scoutingterrein in Ommen op het gebied van duurzaamheid voorop loopt. Op dit moment zijn er wereldwijd 22 Scoutingterreinen in het bezit van een Scenes-keurmerk. En op 7 november ging het keurmerk naar Ommen.

Wouter Zilverberg, lid van het landelijk bestuur van Scouting Nederland sprak vol lof over de werkzaamheden van alle vrijwilligers onder leiding van Ivor en Daphne en Yasemin. De laatste heeft zich vooral bezig gehouden met de voorwaarden die nodig waren om voor het certificaat in aanmerking te kunnen komen.

Onder toeziend oog van veel betrokken vrijwilligers en de vorige beheerder werd het certificaat, dat speciaal vanuit Maleisië werd toegezonden, aan het team overgedragen. Dat is wat Ivor Cleine nog benadrukte in zijn toespraak dat hij en het huidige team het estafettestokje hebben overgenomen van de vorige beheerder en dat er toen al hard gewerkt werd aan het bereiken van dit doel.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden