null Beeld

Kijkers staan versteld dat ‘Rijdende Rechter wordt vervolgd’ een keer goed afloopt

Burenruzies staan centraal in Rijdende Rechter Wordt Vervolgd. Maar toch liep de aflevering van gisteren zó goed af, dat de buren elkaar zelfs een knuffel gaven. Dat zie je volgens de kijkers maar zelden. 

Demi Schoenmakers

Verzekering

De Surinaamse Ethel Rozendaal en haar buurman Maurice van der Bijl zijn meer dan tien jaar goede buren. Totdat Maurice de auto van zijn buurvrouw leent. Terwijl hij erin rijdt, krijgt hij een botsing met een andere auto. Dit durft hij niet aan Ethel op te biechten. Ethel schakelt de verzekering in, maar gaat er hierdoor maar liefst vijf schadevrije jaren op achteruit. Dit zou ze kunnen afkopen voor 417 euro. Ethel vindt dat deze kosten voor haar buurman Maurice zijn, maar die weigert te betalen. Ze moet maar naar een goedkopere verzekeraar gaan.

Koek en ei

Rijdende Rechter Mr. John Reid verplicht Maurice de 417 euro te betalen, aangezien hij zijn buurvrouw heeft beloofd alle kosten te betalen. Gisteravond ging presentatrice Jetske van den Elsen weer langs bij deze buren, om te kijken hoe het gaat nadat de Rijdende Rechter langs is geweest. Tot grote verbazing is alles koek en ei tussen de buren. Ethel en Maurice hebben alles uitgepraat en Maurice heeft de kosten betaald.

Dikke knuffel

Bij Ethel is een groot Surinaams tuinfeest aan de gang en uiteraard is Maurice ook van harte welkom. Met een bloemetje komt hij langs en krijgt hij een 'brasa' oftewel een dikke knuffel van zijn buurvrouw. Eind goed, al goed. En daar staan de kijkers van versteld. Die zagen deze goede afloop niet direct aankomen. "Zo kan het dus ook bij de Rijdende Rechter" en "Daar zouden meer mensen een voorbeeld aan mogen nemen", klinkt het op Twitter.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron & beeld: Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden