Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Kimono – zelfmaakidee

Vind jij een kimono ook zo’n leuk mode-item? Met de hulp van Libelle maak je er binnen een handomdraai zelf een!

Advertentie

Benodigdheden

* 3 m witte zijde van 140 cm breed óf 3.55 m van 115 cm breed
* 90 cm geborduurd band van 5 cm breed
* bijpassend naaigaren
* patroonpapier met ruitjes van 4×4 cm.

Patroondelen: A. achterpand; B. voorpand; C. overslag voorpand; D. halsbeleg; E. sjaalkraag; F. mouw; G. ceintuur.

Knippen: zet het patroondeel van het achterpand en voorpand op de schouders met plakband aan elkaar (deze delen aan een stuk uit de stof knippen). Knip alle delen uit dubbele stof met rondom 1½ cm naad (zie stofleggingschema’s). De ceintuur uit enkele stof en zonodig in 2 delen uit de stof knippen.

  • Sluit de middenachternaad bij de achterpanden, het halsbeleg en de sjaalkraag. Strijk de naden open.
  • Werk de onder- en bovenrand van het halsbeleg af met een zoompje. Speld het beleg aan de binnenkant van de panden met de goede kanten naar buiten en stik de delen langs de halsrand en armsgaten op elkaar vast.
  • Stik de overslag langs de voorpanden en strijk de naden open. Werk de voorrand van de overslag af met een smal zoompje.
  • Stik de sjaalkraag langs de halsrand en schuine zijde van de overslag met de goede kant tegen elkaar. Knip de binnenhoekjes bij de hals tot iets voor het stiksel in. Vouw de sjaalkraag in de breedte naar de goede kant dubbel en sluit de zijnaadjes en knip daarbij de overtollige stof af. Keer de goede kant naar buiten en zoom de kraag met ingevouwen naad op het vorige stiksel vast.
  • Stik op de goede kant het geborduurde band op de sjaalkraag vast. Vouw daarbij op de uiteinden een naad naar binnen.
  • Stik de mouwen tot de aangegeven tekens langs de armsgaten.
  • Sluit de zijnaden.
  • Vouw de mouwen dubbel met de goede kant naar binnen en sluit de naad onder het armsgat en aansluitend langs de onderkant en zijkant van de mouw tot het aangegeven teken. Keer de goede kant naar buiten en werk de opening van de mouw af met een smal zoompje.
  • Werk de onderkant van de kimono af met een zoompje.
  • Stik de 2 delen van de ceintuur aan elkaar en strijk de naad open. Vouw de ceintuur dubbel en sluit de naad. Laat een uiteinde open, keren en de ceintuur rondom met ingevouwen naad smal op de kant doorstikken.

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien