Kinderrecept: appelflappen!

Superleuk om te doen in de kerstvakantie en een overheerlijke lekkernij voor oudjaarsavond. Appelflappen! Deze appelflappen zijn gegarandeerd een hit: ze zijn makkelijk om te maken, het geeft weinig rommel in de keuken, en iedereen kan meegenieten van het resultaat. Maar pas op! Voordat je het weet zijn ze op…
Wat heb je nodig?
- 1 pakje bladerdeeg
- 4 friszure appels (Goudreinet, Elstar of Jonagold)
- 2 handjes vol rozijnen
- 2 theelepels kaneel
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei (losgeklopt)
Zó maak je de appelflappen!
Verspreid de bladerdeegplakjes over het aanrecht en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 graden. Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Doe de appelblokjes in een kom en voeg de kaneel, de suiker en de rozijnen toe. Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met het appelmengsel. Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei en strooi er wat suiker over. Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Pas op!
Hoewel er niet veel mis kan gaan bij dit recept is het belangrijk om kinderen niet in de buurt te laten komen van een hete oven. Pas ook op met scherpe mesjes. Snijd bij heel jonge kinderen zelf de appels in stukjes.