1e rang kaarten voor Mamma Mia! de musical, nu €29,-

Zoek binnen:

Kippensoep

Toen ik de koks benaderde die deze week in Libelle het lekkerste soeprecept van hun moeder prijsgeven, kwamen er bij mij tal van herinneringen boven aan de soep van mijn grootmoeder. Mijn opoe, want zo wilde ze genoemd worden, maakte een heerlijke kippensoep, de lekkerste die ik ooit heb gegeten. Ze was er wel even mee bezig, maar het resultaat was er ook naar.
Het begon al vroeg in de ochtend met de superverse kip die mijn opa uit het kipenhok koos en slachtte. Dit was ongetwijfeld een van de oudere kippen, want daarvan trek je de lekkerste bouillon. Die kip ging in de pan, samen met verschillende groenten en kruiden uit eigen tuin natuurlijk. Prei, ui, wortel, knolletjes, selderij, maggiplant en peterselie. En een stukje foelie!
Misschien was het juist die foelie die mijn opoes kippensoep zo lekker maakte. Daarom heb ik deze gewoonten van mijn opoe overgenomen. Ook ik gebruik altijd een stukje foelie als ik bouillon maak, zowel bij vlees-, groente-, als kippenbouillon. Na twee tot drie uur trekken, werd de bouillon gezeefd en het kippenvlees in kleine stukjes verdeeld. Daarna werd de soep gevuld met verse groenten en kruiden, het kippenvlees en vermicelli. Het resultaat… een heerlijk gevulde soep, om te smullen…

Marlies Batelaan, culinair redacteur

Advertentie

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien