Knipadvies voor elke haarlengte

Kort haar: 4-6 weken

ChrisBrouwer

Heel kort haar zou elke drie weken aandacht van de kapper moeten krijgen. In een maand tijd kan een heel kort kapsels namelijk verdubbelen in lengte en dus het kapsel compleet veranderen. Een kort kapsel is praktisch in de ochtend, maar heeft meer aandacht nodig van de schaar.

Haar tot de kaaklijn: 4-6 weken

Heb je gekozen voor een kapsel ter hoogte van de kaaklijn dan zul je zien dat je haar, wanneer het de schouder raakt, naar buiten gaat springen. Wil je je kapsel behouden, dan is het advies om je haar om de 4 à 6 weken bij te punten.

Haar in lagen: 6-8 weken

Een kapsel in laagjes zorgt voor volume. Wanneer de haarlokken te lang worden verdwijnt dit volume doordat de lokken als het ware in elkaar zakken. Daarom op tijd naar de kapper

Krullen: 4-8 weken

Krullend / golvend haar lijkt minder snel te groeien doordat het haar door de krullen naar buiten springt in plaats van naar ‘beneden hangt’. Om de 6 à 8 weken knippen is voldoende om te voorkomen dat haren gaan splijten.

Middellange tot lange haren: 8-12 weken

Dit is de meest flexibele haarlengte. Je kan de kapper bezoeken als je het gevoel krijgt dat je haar uit model gaat of als je gespleten haarpunten ontdekt. Wel is aan te raden om om de 10 weken naar de kapper te gaan voor een voedende behandeling om het haar gezond te houden.

Lang haar: 6-8 weken

Pas op dat je haar nooit té lang wordt. Extreem lang haar ziet er vaak droog en ongezond uit. Ga daarom om de anderhalve maand naar de kapper om de punten bij te knippen. Zo blijft lang haar er gezond uit zien.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden