Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Koekoeksklok van vilt

Benodigdheden
– Kopieer-apparaat
– Vilt in 3 kleuren: 50?x?50 cm voor de klokswijzers en het doosje, 20?x?20 cm voor het uurwerk, 20?x?30 cm voor de gewichtjes en de kleine cirkel midden in de klok
– Karton, 2 à 3 mm dik, 70?x?100 cm
– Stiftje
– Stanleymes
– Schaar
– Splitpennen, 3 stuks (kantoorvakhandel)
– Passer
– Snijliniaal en mat
– Klein doosje, max. 20?x?20 cm voor aan de achterkant van de klok

Download de werktekening van de koekoeksklok van vilt.

Advertentie

Werkbeschrijving
Vergroot het sjabloon onder een kopieer- apparaat, zodat het klokgedeelte precies op A3-formaat past (de breedte van de klok is 28 cm). Vergroot de 2 hengsels (lange en korte) en de binnencirkel voor het uurwerk naar ditzelfde formaat (het uurwerk heeft een diameter van minimaal 17 cm). Knip alle 4 de delen uit. Leg de delen op het karton en trek ze over met het stiftje. Snijd ze vervolgens met een scherp stanleymesje uit het karton (maak gebruik van een snijliniaal en een snijmat). Voor het eekhoorntje boven op de klok is het handig om de ronde delen bij te knippen.

Kleuren vilt
Leg alle kartondelen op de juiste kleur vilt. Teken met een stiftje de patroondelen over en knip ze met een marge van 1 cm rondom uit het vilt. Kies voor de gewichten een andere kleur vilt dan voor het klokgedeelte. Beplak met de spuitlijm alle kartondelen met vilt (m.u.v. de cirkel voor het uurwerk). Knip de randen van het vilt netjes bij op het formaat van het karton en plak de vilten cirkel in het midden van de klok.

Getallen
Knip de getallen 1 t/m 12 uit vilt (houd een lengte van 2 cm aan voor het formaat). Knip dan een lange en een korte wijzer uit het vilt en plak ze op een restant karton en knip of snijd ze uit.

Wijzers
Knip een kleine cirkel uit vilt met een diameter van 2 cm en prik in het midden een klein gaatje met de punt van de schaar. Maak ook een gaatje met de punt van de schaar in het midden van de vilten cirkel (het uurwerk) en de uiteindes van de wijzers. Steek een splitpen door het gaatje van de kleine cirkel en dan door de gaatjes van de wijzers. Zet de wijzers en het kleine vilten cirkeltje vast in het midden van het uurwerk, door de splitpen door de opening in het hart van het uurwerk te prikken.

Buig de uiteindes van de splitpen aan de achterkant om. Zet de gewichten met de splitpennen vast (zie foto). Plak een klein doosje aan de achterkant van de klok en beplak het alleen aan de zijkanten met vilt (de klok heeft nu diepte). Maak, tot slot, een gaatje in het doosje om de klok op te hangen.

Meer Libelle zelfmaakplannen? Alle zelfmaakplannen vindt u op: Libelle.nl/zelfmaakplannen.

Speel hier de snackpuzzel van vrijdag 17 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze vrijdag 17 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de hersenkraker op te lossen. Veel plezier!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien