Kerstkoken

Koffiewafels met witte chocola & maple-crème

null Beeld  Eric van Lokven
Beeld Eric van Lokven

Ook heerlijk met pure chocolade. Hoeveel wafels het worden, is ook een beetje afhankelijk van het formaat wafelijzer.

Studio Yvette van Boven Eric van Lokven

Voor 6 wafels:
• 400 g bloem
• 2 el kristal-suiker
• 2 tl bakpoeder
• ¼ tl zout
• 2 eieren
• 200 ml volle melk
• 50 ml espresso (of heel sterke koffie), afgekoeld
• 4 el zonnebloemolie + extra
• 100 g witte chocola, grof gehakt
Maple-crème:
• 100 ml crème fraîche
• 1 el ahornsiroop (maple syrup) + extra
Extra nodig:
• wafelijzer

Bereiden: 35 min. Kcal.: 518 p.st.

Vet het wafelijzer in en verwarm het voor. Zeef bloem, suiker, bakpoeder en zout boven een ruime kom en roer met een garde door elkaar. Klop de eieren los met de melk, koffie en zonnebloemolie. Giet dit al kloppend met de garde bij de droge ingrediënten en blijf kloppen tot het een glad, vrij dik beslag is. Schep ten slotte de gehakte chocolade erdoor. Schep een flinke lepel beslag in het wafelijzer (de hoeveelheid hangt af van de grootte van het wafelijzer). Sluit het ijzer en bak de wafels in 4-5 min. goudbruin. Bak zo circa 6 wafels, houd de gebakken wafels warm onder aluminiumfolie. Roer de ahornsiroop door de crème fraîche en maak er met een natte eetlepel mooie quenelles (langwerpige balletjes) van. Halveer de wafels schuin en stapel ze op. Schep een quenelle op iedere wafel en serveer met extra ahornsiroop.

Styling: Marijn Visser. | Bereiding: Ingmar Niezen. | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Le Creuset via bol.com, Ikea

Koffiewafels Beeld Libelle
KoffiewafelsBeeld Libelle
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden