Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Recept: Kruidnoten zonder suiker!

Kruidnoten, pepernoten, taaitaai… Al dat lekkere strooigoed vliegt ons momenteel letterlijk en figuurlijk om de oren. Wil je toch een beetje op de kilo’s letten, maak dan kruidnoten zonder suiker. Net zo lekker! 

Advertentie

Wat heb je nodig?

– 100 g (plantaardige) boter of margarine
– 250 gram volkorenmeel
– 2 tl bakpoeder
– 2 tl speculaaskruiden
– 5 el appelstroop of honing
– 1 tl stevia
– 3 el (soja)melk
– 1 eigeel
– beetje zout

Zo maak je het!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe daarna het meel, de bakpoeder, de speculaaskruiden, de appelstroop/honing en de stevia in een grote kom. Meng alles goed door elkaar.
Stap 2: Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Voeg hier het eigeel en de sojamelk aan toe. Meng alles goed door elkaar en voeg het samen met het meelmengsel totdat het plakkerig deeg wordt. Zet het deeg daarna een half uur afgedekt in de koelkast.
Stap 3: Bedek de bakplaat met bakpapier en haal het deeg weer uit de koelkast. Maak nu kleine bolletjes van het deeg en druk deze een beetje plat op de bakplaat. Houd er rekening mee dat de bolletjes nog een beetje uitzetten.
Stap 4: Bak de kruidnoten in ongeveer 30 minuten bruin. Laat ze daarna nog even afkoelen op het rooster.

P.S: Is het deeg nog wat ‘vochtig’, voeg dan nog wat extra volkorenmeel toe.

– S M A K E L I J K – 

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien