Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Kun jij jouw broek ophouden?

Wij Nederlandse vrouwen vinden onszelf behoorlijk geëmancipeerd en zelfstandig. Maar als het om onze financiële toekomst gaat, zijn we minder onafhankelijk dan we denken. Vooral gescheiden vrouwen zijn kwetsbaar.

Laten we maar met de deur in huis vallen: bijna 70% van de Nederlandse vrouwen is financieel niet onafhankelijk. Bijna 3 op de 4 vrouwen zijn voor haar levensonderhoud afhankelijk van het inkomen van een ander, blijkt uit onderzoek van E-quality in 2010. Deze ‘ander’ is in de meeste gevallen de partner.

Advertentie

Financieel kwetsbaar
Het is fijn om iemand te hebben die ervoor zorgt dat er elke maand weer genoeg geld op de rekening staat. Vooral in tijden waarin je (tijdelijk) wat minder werkt of helemaal niet. Vrouwen die voor hun levensonderhoud (gedeeltelijk) afhankelijk zijn van het inkomen van een ander, zijn echter financieel kwetsbaar. Zij lopen financiële risico’s wanneer dat inkomen om één of andere reden wegvalt.

Gescheiden? 23% minder inkomen
Vooral gescheiden vrouwen vormen een kwetsbare groep. E-quality becijferde dat de Nederlandse vrouw er na een scheiding ongeveer 23% op achteruit gaat. Reken maar eens uit hoeveel euro per maand dit is voor jou. Mannen gaan er – wrang genoeg – juist op vóóruit: met 7%.

Met alimentatie alleen redt je het niet
Er is gelukkig een vangnet: alimentatie. Partneralimentatie is echter aan voorwaarden gebonden en duurt in de meeste gevallen niet tot in de eeuwigheid. Bovendien wil je zo snel mogelijk een nieuw leven opbouwen zónder die ander. De wet zorgt ervoor dat eventuele kinderen er financieel niet te veel op achteruitgaan. Maar even goed moeten financiële offers worden gebracht.

Zolang we niet rood staan, lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Maar dat kan zo veranderen. Het is goed om daarbij stil te staan en voorbereidingen te treffen. Het volgen van de training Regel ‘t is een mooie eerste stap.

Training Regel ‘t
De training Regel ‘t geeft vrouwen de nodige handvatten om persoonlijk en financieel zelfverzekerd in het leven te staan. Een ideale mix van kennis opdoen en kennis en ervaringen uitwisselen. Na afloop weet je wat jou te doen staat en voel je je gemotiveerd om die eerste stap ook echt te zetten.

Schrijf je nu in. De training vindt maandelijks plaats, afwisselend in Amsterdam en Utrecht. Schrijf je nu in.

Regel ‘t wordt mede mogelijk gemaakt door Delta Lloyd Foundation.

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien