Kun jij wel een energieboost gebruiken? Probeer eens een gevulde dadel
Op zoek naar een zoete, maar niet al te ongezonde snack tijdens een middagdipje? Probeer dan eens een gevulde dadel. Simpel en snel als tussendoortje voor thuis of om mee te nemen.
Gezondheidsvoordelen
Ze zijn zoet, zacht en lekker sticky en daarnaast ook nog eens gezond. Dadels bevatten wel veel natuurlijke suikers, waaronder fructose, sucrose en glucose, maar daarnaast ook vitamine A, E, K en mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, ijzer en zink. Bovendien zijn dadels rijk aan B-vitamines, vooral B6. Deze vitamine verbetert de hersenfunctie en daardoor zijn ze de perfecte snack voor als je ’s middags behoefte hebt aan een energieboost.
Dadels kun je op allerlei manieren verwerken. Als natuurlijke zoetmaker in verschillende recepten, bijvoorbeeld, van desserts tot hartige hapjes.
Populaire combi’s zijn dadels gevuld met pindakaas, chocoladepasta, roomkaas of een walnoot!
Dat is supereenvoudig en zó maak je het:
- Snijd de dadels tot ongeveer de helft open en duw de pit eruit.
- Check altijd even de binnenkant van de dadel of er geen viezigheid in zit.
- Pak je favoriete vulling erbij en vul de dadel ermee
- Voor een extra touch kun je er nog een topping overheen strooien
Benieuwd naar een aantal goede smaakmakers? Proef onderstaande recepten dan eens!
Doop de dadels in gesmolten pure chocolade en strooi er daarna lekker grof zeezout overheen.
De dadels uit het vorige recept kun je natuurlijk ook vullen met een lepeltje pindakaas. Daar loopt het water je toch van in de mond...
Ga je liever voor wat hartigere dadel? Kies dan voor een vulling van sinaasappel-monchou met een walnoot on top!
Dadels met (vegan)roomkaas zijn een erg populair hapje voor bij de borrel. De combinatie van een zoete medjoul dadel met de roomkaas zal vast goed in smaak vallen!