Je kent het vast wel: voor een recept heb je een eetlepel nodig van een bepaald ingrediënt. Vervolgens staat het net zolang in de koelkast tot het over de datum is. Deze keer tippen we wat je kunt doen met een overgebleven restje crème fraîche.
Crème fraîche is zo’n typisch product waar altijd wel wat van overblijft. Weggooien is zonde, want je kunt er namelijk een hoop lekkere dingen meemaken.
Dipsaus voor de nacho’s
Als je een bakje chips of nacho’s pakt, kun je er natuurlijk ook een klein schaaltje met dipsaus bij maken. Meng het overgebleven restje crème fraîche met uienpoeder, knoflookpoeder, (gedroogde) peterselie, paprikapoeder, citroen, zout en peper. Binnen een handomdraai staat er een heerlijke dipsaus voor je neus.
Op een boterham
Breng de crème fraîche een beetje op smaak met peper, zout, citroen en een beetje dille. Heerlijk op een geroosterde boterham met gerookte zalm en een paar plakjes komkommer. De crème fraîche kun je eventueel ook vervangen door roomkaas.
Gepofte aardappel
Als je een weekmenu maakt, kun je slim plannen. Heb je voor een pasta twee eetlepels crème fraîche nodig? Dan maak je de volgende dag een gepofte aardappel met crème fraîche, bieslook, (vegetarische) spekjes en kaas. Hier kun je de crème fraîche eventueel vervangen door zure room.
Door de soep
Een overgebleven restje crème fraîche leent zich perfect voor vrijwel iedere soep. Denk aan: tomaten-, courgette-, pompoen-, spinazie, broccoli- en champignonsoep.
Kleine, zoete pizza
Dit is het perfecte toetje voor één persoon. Strijk een laagje crème fraîche over wat bladerdeeg uit en beleg het met aardbeien die je doormidden hebt gesneden. Meng in een kleine kom suiker met vanillesuiker en strooi dit over de aardbeien op de pizza. Bak het vervolgens zo’n vijftien minuten in een oven op 190 graden.
Cherrytomaatjes over? Gebruik ze voor deze lekkere plaattaart:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
1
Bron: Pinterest. Beeld: Getty Images

Lees meer