Lekker ‘dunchen’: deze nieuwe foodtrend vervangt het uitgebreid dineren
Door de gedeeltelijke lockdown moet de horeca de deuren al om 20.00 uur sluiten. Uitgebreid dineren zit er dus niet echt meer in. Gelukkig kun je dankzij een nieuwe trend alsnog lekker lang tafelen.
Ga met je partner, zus, moeder of dochter eens lekker ‘dunchen’. Ehhh, wat?
Creatief in de lockdown
Aangezien de horeca door de lockdown al vroeg moet sluiten, moeten restaurants creatief blijven. Nieuwe maatregelen betekenen automatisch nieuwe plannen. Verschillende restaurants sloegen de handen ineen en kwamen met een nieuw concept: ‘de dunch’.
Lekker dunchen
‘Dunchen’ is een combinatie van dineren en lunchen. Het is dus eigenlijk een vroeg diner, dat ergens tussen de lunch en het diner plaatsvindt. Je gaat dus extra vroeg uiteten, zodat je alsnog lekker lang kunt tafelen. Op Instagram wordt de term ‘dunch’ al veelvuldig gebruikt. Het is ‘de nieuwe Nederlandse trend om tijdens de lockdown de dag door te komen’.
Flexibel
De nieuwe trend ‘dunch’ vindt officieel tussen 15.00 en 17.00 uur plaats, maar die tijden zijn natuurlijk heel flexibel. Je kunt het vergelijken met de bekende brunch, daar zitten ook geen vaste tijden aan. Ook qua eten kun je alle kanten op. Zo kun je lekker vroeg dineren met verschillende gangen. Of juist uitgebreid lunchen. Enjoy!
Ook thuis kun je de nieuwe trend doorzetten. Maak bijvoorbeeld de carpacciowrap: licht, lekker en ideaal voor tijdens de dunch