null Beeld

PREMIUM

LEKKER puur genieten

Libelle staat graag in de keuken en deelt met liefde keuken-, kook- en baktips. Van styling tot slimme lifehacks: aan tafel!

Redactie
null Beeld

Makkelijke hartjestaart

  • 130 g witte basterdsuiker
  • 2 el extra voor topping
  • 300 g bloem
  • snufje zout
  • 175 g roomboter, in blokjes
  • 2 eieren
  • 2 blikjes taartfruit

Meng suiker, bloem en zout. Voeg boter en 1 ei toe, kneed tot deeg. Leg de helft in vershoudfolie in de koelkast. Vet een bakvorm in, bekleed met de andere helft en zet 30 min in de koelkast. Verdeel er 2 blikjes taartfruit over. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het andere stuk deeg uit en steek er hartjes uit. Leg het deeg over de vorm en snijd de randjes weg. Meng 1 eierdooier met 2 el basterdsuiker. Besmeer de bovenkant en bak in 30 min gaar.

null Beeld

3x liefde door de maag

  1. Tulbandvorm € 39,99 (Nordic Ware)
  2. Raviolistempel € 5,95 (Oldenhof)
  3. Hartjes-pasta € 4,50 (Dille & Kamille)
null Beeld

Wie wil?

Taart eten is al een feestje, maar dankzij deze serveerset zit het met de voorpret ook wel goed! € 40,- (Anthropologie)

null Beeld

Snoeperig

Zoute, hartvormige drop in chocolade met een laagje zwarte bes en krokante stukjes zoethout. Of ga voor de variant met aardbeien en witte chocolade. V.a. € 17,50 (lakridsbybulow.com)

null Beeld

Koek-hack

Bewaar knapperige koekjes in een metalen koektrommel, hierin zitten kleine kiertjes waardoor het vocht kan ontsnappen. Bewaar zachte koekjes in een luchtdichte trommel met een witte boterham. Die neemt het vocht op waardoor koekjes zacht blijven, maar niet oud worden. € 29,- (Wesco)

null Beeld

Gevulde koekjes

• 450 g bloem

• 250 g ongezouten roomboter

• 200 g suiker

• 2 eieren

• snufje zout

• 300 g jam

Kneed een soepel deeg van de bloem, boter, suiker, eieren en het zout. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit tot 2 mm dikte. Steek met een vorm ca. 30 hartjes uit. Steek uit de helft van koekjes een kleiner hartje. Bak in 8 min. gaar en laat afkoelen op een rooster. Schep op de koekjes zonder hartje wat jam en leg het koekje met het hartje erop.

Productie: Diana Scheel | Fotografie: Getty Images, Shutterstock, Stocksy

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden