Lekker slank: avocadosalade

Een van de meest besproken vruchten op dit moment is de avocado. Niet vreemd, want deze groene vrucht is onze grootste vriend als het om een mooi uiterlijk en een goede gezondheid gaat. Goede reden om deze avocadosalade op tafel te zetten!
De avocado bevat vitamine B6, vitamine C, vitamine K, veel voedingsvezels, kalium, foliumzuur, koper en diverse sporenelementen. Daarnaast werkt hij als een natuurlijke cholesterol-verlager. Tevens blijkt uit diverse onderzoeken dat verse avocado of avocado-extract goed is bij de preventie of behandeling van borstkanker en prostaatkanker en dat de vrucht voor een stralende en gehydrateerde huid zorgt. Saillant detail: de avocado verhoogt ook het plezier in vrijen.
Ingrediënten
– 4 eieren
– 2 avocado’s
– 1 rode ui
– 2 eetlepels citroensap
– 100 gram groene olijven met piment
– 75 gram veldsla
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– 1 theelepel honing
– 1 teentje knoflookzout
Hoe maak je het?
Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in achten. Snijd de avocado’s in parten en besprenkel ze met citroensap. Pel de ui, halveer hem en snijd de ene helft in dunne ringetjes en snipper de andere helft.
Meng de olijfolie, azijn, honing en zout tot een dressing en pers de knoflook erboven uit. Voeg de gesnipperde ui toe aan de dressing. Snijd de worteltjes van de veldsla.
Verdeel de veldsla over 4 bordjes. Verdeel vervolgens de eieren, avocado, olijven en uiringetjes over de sla. Schenk de dressing erover.
Bron: Mijn receptenboek