Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Met deze formule kun je de lengte van je kinderen voorspellen

Ben je net moeder of oma geworden? Je kunt het je waarschijnlijk nog niet voorstellen, maar ooit zal je (klein)kind misschien wel net zo lang zijn als jij of je zelfs voorbijgroeien. 

Hoewel de uiteindelijke lengte van een kind natuurlijk van veel factoren afhankelijk is en daardoor niet exact te berekenen, bestaat er een formule waarmee je de lengte zou kunnen voorspellen.

Advertentie

Hoe werkt het?
Je raadt het misschien al: de belangrijkste gegevens hierbij zijn de lengtes van beide ouders. Voor jongens geldt: tel de lengte van beide ouders op, tel er 13 centimeter bij op en deel het getal door 2. Voor meisjes geldt: tel de lengte van de ouders op, trek er 13 centimeter van af en deel het getal door 2.

Bij de lengte van de ouders wordt 13 centimeter op- of afgetrokken omdat jongens gemiddeld 13 centimeter langer zijn dan meisjes. Een andere manier om de lengte van een kind te voorspellen, is door de lengte van een jongen te verdubbelen op het moment dat hij 2 jaar is/was en die van een meisje als ze 18 maanden oud is.

Schatting
Terecht zul je nu misschien opmerken dat jouw kinderen niet allemaal dezelfde lengte, maar wel dezelfde ouders hebben. Het is dan ook een schatting. Naast erfelijkheid spelen ook zaken als voeding, beweging en (de afwezigheid van) ziektes mee. En, nog een leuk weetje: jongere broers en zussen zijn vaak kleiner dan de oudste.

LEES OOK:

Bron: Daily Mail. Beeld: iStock

 

Speel hier de Zweedse puzzel van zaterdag 18 januari

Zweedse puzzel Libelle

Premium

Zin om lekker te puzzelen dit weekend? Waag je aan deze topper van een Zweedse puzzel.

Na aankoop heb je 7 dagen om 'm af te maken. Zet 'm op!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien