null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Let op: dit is waarom je een waterkoker nooit 2 keer aan mag zetten

Het lijkt heel onschuldig: je wil een kopje thee maken en er zit nog water in de waterkoker. Om dit water weer op te warmen, zet je de waterkoker opnieuw aan. Toch is dit lang niet zo onschuldig. Experts zeggen nu zelfs dat je dit nóóit mag doen.

The UK Tea and Infusions Association waarschuwt: zet nooit je waterkoker nog een keer aan. Als je het water opnieuw kookt, krijgt het een vieze smaak en hou je smakeloze thee over. Voorzitter William Gorman legt uit: “Opnieuw koken haalt al het zuur- en stikstof uit het water, dat zorgt voor een platte smaak.” Maar dit is niet het enige: de gevolgen zijn nog veel erger. Het kan namelijk schadelijk zijn voor je gezondheid.

Schadelijke stoffen

Als je het water nog een keer kookt, kan je schadelijke stoffen binnenkrijgen. Wetenschapper Anne Helmenstine vertelt aan The Washington Post: "Wanneer je hetzelfde water twee keer kookt, kan het zijn dat bepaalde concentraties worden versterkt. Bij iedere kookbeurt worden deze steeds geconcentreerder en zal je er dus meer van binnenkrijgen, terwijl je die stoffen juist zo min mogelijk in je lichaam wilt hebben.” Het zou hier bijvoorbeeld gaan om nitraten en fluoride.

Ontkalken

Dus heb je trek in een kopje thee? Vul dan je waterkoker opnieuw met water! Daarnaast is het natuurlijk slim om je waterkoker regelmatig te ontkalken. Wij leggen je uit hoe je dat doet:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan. Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden